Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Vai de parintii care nu asculta de copii!

Am 60 si un pic de ani si va spun doar atat: Vai de parintii care nu asculta de copii.
Va spun imediat si de ce. Pe vremea mea, ei da, caci greu te desparti de aceasta fraza, lucrurile in viata erau ceva mai simple: mancarea era mai sanatoasa, aerul mai curat si viata mai fara stres.
Doar ca lumea se schimba iar eu nu am tinut cont de acest lucru. Si uite asa ultima luna din an m-a gasit internata in spital. Consecinta a neascultarii fiicei mele…

De mai bine de 15 ani ma sfatuieste (cuvantul potrivit ar fi ‘ma bate la cap’) sa am mai multa grija de mine.
Mi-a explicat cu toate argumentele cat de nociva este Vegeta pe care eu am folosit-o din tinerete dar eu foarte greu am renuntat la ea. Sa pun mai putina sare in mancare, dar mie mi se parea ca nu are gust. Sa ma iubesc mai mult, vai dar cum sa fac asta cand aveam de ma dat pe mine celorlalti mai mult si de mine nu mai aveam timp. Sa ma iert, caci toti stim sa ii iertam pe cei din jur, mai putin pe noi insine. Sa ma pun pe primul loc, caci imi spunea ea ‘Mama si sotia sunt stalpii casei’ dar eu nu aveam urechi sa o aud.

Nu stiu cum de a iesit asa inteleapta!

Desi la prima vedere, cei din jur au vazut-o pe Ana ca pe o persoana egoista, ea ds fapt se iubea pe ea si mereu se punea prima. Ma bucur ca nu a incetat sa faca asta, nici acum cand este mama si sotie. Poate de aceea ea stie sa se bucure mai mult de viata ei de familie, decat am stiut eu, impovorata de ‘datoriile’ de nevasta si acel ‘trebuie’ care primeaza in viata noastra.
Ana avea 15 ani cand mi-a spus foarte inversunata ca nu ‘trebuie’ nimic in viata si ca va face doar ce o face fericita. Si a facut asta. Si este fericita.

Am invatat greu sa ma uit la fiica mea, care a fost fix sub ochii mei, dar pentru care nu am avut ochi sa invat cu adevarat ce este important.
Mai de lucru cu mine, inca vechea ‘Eu’ ma trage inapoi de multe ori, dar cand fac asta ma uit la fiica mea si spun ‘pentru ea pot’. Inca mai vreau sa traiesc multi ani sanatoasa sa ma pot bucura de copiii si nepotii mei.

Sfatul meu de inceput de an:
Ascultati-va copiii! Poate veti avea o viata mai usoara decat a mea si poate nu veti irosi atat de multi ani, fara noima.

Sa aveti lumina-n viata, pace si iubire-n casa si in suflet.

Bubu

calendar text 2