Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Vacanta in doi NU este o greseala!

Incepe caldura, iese soarele si vin concediile…
Peste tot citesc articole cu sfaturi despre cum sa pleci in 3, in 4 sau chiar in 5. Toate articolele sunt despre cum sa te distrezi cu copilul si ce bine este sa nu-l lasi acasa.

Sunt inclusiv site-uri care incurajeaza plecatul cat mai des cu copilul dupa tine. 

Noi plecam in 2 anul asta si nu, nu ma simt vinovata! Stiti intrebarile cu ‘ii luati cu voi?’ sau ‘chiar ii lasati acasa?’ Indiferent de raspuns se pare ca nici unul nu este raspunsul perfect. 

Indiferent ce alegere ai lua, cineva are ceva de spus.

La noi a fost simpla alegerea. Pentru noi rutina si confortul copiiilor primeaza. Faptul ca nu vreau sa ii car in avioane, sa nu ii rup de rutina lor, sa nu fac exceptii de la dieta lor, somnul lor si in general tot ce tine de programul lor, a fost primordial. 

‘Nu vreti sa ii invatati cu calatoriile?’ Ihmm, sincer nu cunosc nici un copil caruia sa nu ii placa sa calatoreasca indiferent de varsta la care a inceput sa o faca. 

Cred ca este un timp pentru toate. Copiii de 2,3 ani nu inteleg foarte multe din calatoriile pe care le au si vor avea foarte putine amintiri. Oboseala in schimb..

Noi alegem sa ii lasam sa isi construiasca si sa isi stabilizeze o relatie de atasament cu bunicii, cat noi ne ocupam de noi. 

Cu bunicii, indiferent ca vin ei la noi sau ii ducem pe ei, vor fi ingrijiti, iubiti si foarte rasfatati. Anul acesta ii ducem la ei. Ai mei stau langa Curtea de Arges, fix intre dealuri, casa fiind pe un deal inconjurata de padure. Au toate animalele de vazut si studiat, aer curat si mancare proaspata. De ce mi-as face griji?

Da, imi va fi teribil de dor de ei. O sa ma usuc de dorul lor si imi dau lacrimile cand ma gandesc ca vom fi departe de ei. I-as face pachetele mici sa ii lipesc de mine si sa nu le dau drumul niciodata. Am o mie de motive pentru care nu i-as lasa si acel ‘daca’ li se intampla ceva nu-mi da pace. 

Totusi, vreau timp pentru mine si sotul meu ca si cuplu. Vreau sa ma plimb mana-n mana cu el, sa ne privim ca la inceput, sa ne vorbim, sa ne iubim, sa lenevim si sa dormim. Doar noi doi. Fara bebefoane si fara frica ca se trezeste vreun copil. 

7-10 zile pe an doar pentru noi doi e mult? Eu nu cred! Tot restul anului doar copiiilor il dedic. Da, vom merge la munte, la mare cu ei, dar vreau si vacanta in 2. 

Noi de 3 ani nu am fost nicaieri in doi, asa ca suntem emotionati pentru primul concediu. 

Din pacate cunosc si varianta cealalta: ‘daca sunt doar cu sotul ma plictisesc, mai bine luam copiii’. 

Unele cupluri au uitat ca sunt iubiti inainte de a fi parinti. Copiii vor avea exemple frumoase cand isi vor vedea parinti fericiti. 

Luati-va timp si pentru voi! Vacanta este si despre parinti!

Multa grija si iubire!

Sursa foto: intellitec

Pin It on Pinterest

Share This