Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Vacanta cu picea de 6 luni, tips&tricks

Acum fix 2 ani, ne-am hotarat sa plecam in Thassos pentru un concediu de 7 nopti.

Am ales sa plecam cu masina, drumul nu e asa lung, plus ca avea de carat toata casa cu noi, doar o luam si pe Maria cu noi, avand atunci 6 luni si incepeam si diversificarea.

Ne-am facut lista cu o saptamana inainte cu tot ce aveam sa impachetam si tot ce aveam de luat la noi.
Am pregatit-o pe Maria, schimbandu-i ora de somn de la 8 seara la 8.30. Am inceput schimbarea orei cu cate 10 minute timp de cateva zile.

Cu o zi inainte de plecare am facut bagajele. Cand ne-am uitat in hol, pentru noi erau 2 valize mici, pentru Maria doua geamantane mari. Doar caruciorul ei liber umplea jumatate de portbagaj.

Nu alaptam atunci, asa ca am carat cu noi sterilizator, incalzitor, biberoane si aparatul de la Phillips Avent pentru prepararea mancarii Mariei.

Am cumparat apa pentru o saptamana pentru ea si legume de acasa.

In dimineata plecarii, Alex a umplut toata masina foarte organizat cat sa incapa ‘toata casa’.

Am plecat din fata casei la 6 dimineata. Plini de entuziasm si pregatiti de un drum lung.

La 25 km de casa am facut pana! Yep, pana! Pe cine sa sunam la 6 dimineata? Vulcanizarile din jur toate deschideau la 8. Si uite cum sotul meu, a dat tot jos din portbagaj, eu cu Maria in brate pe marginea drumului, tati a schimbat cu roata de rezerva si am plecat mai departe. In Giurgiu ne-am oprit la un service auto de unde am luat o roata noua ca sa o avem de rezerva.

Ce-am facut pe drum?

I-am pastrat Mariei acelasi program ca si acasa:

– am oprit la fiecare masa a ei, la fiecare 3 ore

– a fost singura zi in care nu a papat legume la pranz (si la drumul de intors la fel) pentru a evita sa ii vina inapoi de la mersul cu masina, lapticul era mai sigur si pentru ca nu sunt adepta borcanaselor cumparate (oricat de bio ar fi ele)

– a stat doar in scoica ei, unde ori a dormit ori ne-am jucat

– i-am inventat toate jocurile: de la cantat, la uitat pe carti, la vorbit, la teatru de papusi cu sosete (inca de atunci ii placea)

– norocul nostru este ca ei i-a placut sa doarma mult atunci cand era bebe, a avut 3 somnuri a cate aproape 2 ore

– s-a intamplat sa planga de 2 ori inainte sa ajungem si am oprit masina cand am putut sa o iau in brate si sa o calmez

Am ajuns la hotel la 18.30. Deci un drum de 12 ore cu tot cu opriri, pana, feribot si trecerea la 2 granite.

Noi am luat hotel in Limenas unde te lasa feribotul, fix in port. Am facut 5 minute de la feribot la hotel, iar din balcon vedeam toate vapoarele care vin si pleaca. Am avut noroc sa avem hotelul pe strada principala, unde erau toate terasele, astfel incat seara sa stam in 2 romantic pe balcon cu un pahar de vin in mana, in timp ce Maria dormea in pat (noi la 8 am fost in fiecare seara in camera, astfel incat singura bucurie era sa stam pe balcon dupa ce dormea Maria).

Tips&tricks:

Nu este greu sa iei copilul cu tine intr-un concediu in care vrei sa te relaxezi si sa vizitezi foarte putin, trebuie doar sa tii cont de cateva lucruri:

– faceti-va lista cu tot ce va trebuie (asa va asigurati ca nu uitati nimic)

– organizati-va cat mai bine bagajul, pentru a nu lua prea multe haine sau prea putine (atat pentru voi cat si pentru copil)

– interesati-va de acasa de numerele de telefon pentru politie, ambulanta, spitale apropiate

– nu uitati cutiuta cu kitul de prim ajutor (pentru copil cu medicamente, plasturi si tot ce mai aveti nevoie), in multe tari nu poti cumpara nimic fara reteta!

– programul copilului primeaza (si nu este asa rau)

– in 4 zile la somnul Mariei de pranz am venit in camera sa doarma si unde am dormit si noi o data cu ea (perfect pentru oboseala noastra)

– luati apa de acasa pentru copil, pentru a evita enterovirozele (din acelasi motiv luati si legumele si tot ce folositi pentru copil)

– va ajuta foarte mult aparatul de purificat aerul care face zgomot alb (deoarece ii acopera toate zgomotele din jur si nu se trezeste la orice scartait de usa), noi l-am avut cu noi

aparatul de la Phillips Avent m-a ajutat sa pot prepara tot ce a avut nevoie Maria in camera

– crema de soare pentru copil

– caruciorul ne-a ajutat foarte mult, avandu-l la orice plimbare, inclusiv la plaja

– costum de baie pentru copil (e plin de dubiosi care urmaresc copii, le fac poze si le pun pe diverse site-uri pornografice), protejati-le intimitatile!

In singura zi in care am vizitat insula, programul Mariei a fost dat peste cap si ea o data cu el. Pentru o zi nu este o tragedie, daca ar fi fost mai multe, nu ne-am mai fi inteles cu ea.

Drumul de intoarcere a fost fara peripetii, dar obositor.

Iti trebuie vreo 2 zile de odihna dupa concediu.

Anul acesta plecam doar prin tara cu ei. Abia asteptam, desi stiu ca va fi mai greu cu bagajul. Ei doi se distreaza mai bine impreuna in schimb.
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This