Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Vă acceptați așa cum sunteți?

Cel mai greu lucru din lumea asta este să fii sincera cu tine și să te accepți așa cum ești.

Acum câțiva ani stăteam de vorbă cu un preot care m-a întrebat ‘care este cel mai mare defect al meu..’
Am stat și m-am gândit și i-am spus: mândria, dar datorită acestei mândrii am luat și decizii bune în viață, așa că nu regret că o am.
Părintele m-a ascultat și mi-a spus: transformă acest defect într-o calitate!

De fapt ce sunt defectele?

Defectele sunt acele imperfecțiuni mentale sau fizice pe care ni le găsim singuri.

Sunt defectele cu adevărat defecte?

Defectele ca și calitățile pot fi bune sau rele în funcție de cum sunt folosite.

 

 

Acest exercițiu vă va ajuta să fiți sincere cu voi, să vedeți ce aveți de schimbat și cum să vă acceptați așa cum sunteți. A schimba ceva cu care nu te simți bine înseamnă a te accepta așa cum ești dar dorind să ajungi o versiune mai bună a ta.

Faceți o listă cu toate calitățile și defectele pe care le aveți. Fiți sincere cu voi și nu vă păcăliți!
Nu scrieți ‘sunt perfectionista’ – aceasta este o calitate pe care în loc să o așezi unde trebuie și să o pui în valoare, îi dai o conotație negativă, încercând să te pui pe tine într-o lumină proastă. Nu încerca să faci din calități defecte!
Notați-vă în carnețel în dreptul fiecărui defect în ce calitate vă doriți să îl transformați și setați-vă cum să ajungeți acolo.

Folosiți defectele într-un mod pozitiv și constructiv. Întoarceți acele lucruri care nu vă plac la voi, în lucruri bune.
Spre exemplu: A fi egoist nu este neapărat un lucru rău. Folosește egoismul în aprecierea de sine și în grija pentru persoana ta.
Faptul că eu sunt egoistă m-a ajutat să mă iubesc și să mă pun pe primul loc. Asta m-a făcut fericită în primul rând pe mine.
Deși nu sună bine, specialiștii spun că atunci când ești bine cu tine, totul merge uns în jurul tău. Copiii și soțul îți vor multumi pentru că le vei transmite din binele și entuziasmul tău.

Sper să vă ajute acest exercițiu să vă iubiți mai mult și să vă acceptați fix așa cum sunteți. Doar de voi depinde să deveniți omul care vă doriți să fiți și exemplu pentru copilul vostru.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This