Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Tu să nu plângi, doar ești bărbat!

Am o prietenă care îmi este foarte dragă. Este o tipă dulce, genul ‘prietena tuturor’, plină de viață și expansivă. Este căsătorită cu băiatul cu care se întâlnea din liceu și trăiesc o frumoasă poveste de iubire. Sunt genul ăla de cuplu pe care îi știi de o viață împreună și nici nu i-ai vedea vreodată separat. Au un băiețel împreună de 3 ani pe care îl adoră amândoi.
Ei bine prietena mea își iubește soțul dar are o singură plângere la adresa lui și nu știe cum să facă să îl schimbe: este introvertit și niciodată nu vorbește despre propriile sentimente atunci când intervine o problemă între ei. A încercat să stea de vorbă cu el dar simte că vorbește cu peretele. Ea spune tot ce are pe suflet, el tace. Vede că și el ar avea multe de spus dar preferă să tacă.

O altă prietenă s-a străduit ani în șir să își schimbe iubitul, să îl facă să se deschidă față de ea și sa spună ce are pe suflet. Și a reușit, dar cu câtă muncă.

Ieri, la restaurantul unde mâncam un băiețel de 4 ani a căzut și s-a lovit. Era cu bunica care îl tot certa că nu a fost atent și să înceteze cu plânsul că doar fetele plâng, iar el este bărbat.

Ufff aud atât de des această replică, că îmi vine să mă întorc și să le spun: Nu, nu este bărbat, este copil și chiar când va fi bărbat, ei bine și bărbații plâng câteodată. (Celebra medodia a celor de la Holograf ‘Și băieții plâng cîteodată’ nu a fost scrisă degeaba).

Este greu dar nu imposibil să ne ajutăm soții să treacă peste propriile traume și să se  exteriorizeze, dar nu ar fi mai simplu ca mame să ne uităm la băieții noștri ca viitori adulți și bărbați și să îi încurajăm să vorbească, să se exprime și să NU își reprime sentimentele?

Ne dorim bărbați sensibili, comunicativi, romantici dar le tăiem orice ieșire în care nu se comportă ‘ca un bărbat’.
Ce înseamnă a fi bărbat? Tocmai să știi cum să îți exprimi sentimentele, să știi cum să tratezi o femeie cu delicatețe și înțelegere.

Și fetițele și băieții au drepturi egale de a-și trăi sentimentele, furiile, bucuriile și tristețile.

Fiți lângă ei și lasati-i să plângă. Doar bărbații adevărați o fac!

Multă grijă și iubire!

calendar text 2