Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Treat or trick sau ce facem de Halloween?

by | Oct 27, 2018 | Informații, Pași mici...

Saptamana aceasta am primit foarte multe intrebari despre aceasta sarbatoare si daca o sarbatorim sau nu si mai ales ce motive avem.

Ei bine noi am ales varianta de a NU sarbatori din 3 motive:

1. Nu este o sarbatoare religioasa ortodoxa, iar pentru mine coteaza si semnficatia din spatele Petrecerilor cu dovleci. O sa ma intrebati daca sarbatoresc Ziua Indragostitilor si am sa va spun ca iubirea o sarbatoresc in fiecare zi, iar 14 februarie e doar o alta zi din calendar in care pot face asta.
Asa cum nu asteptam nici un iepuras de Sfintele Pasti, nu ne imbracam nici in tot felul de personaje inspaimantatoare.

2. Poate speria copiii de varsta mica.
Nici Maria si nici Alexandru nu cer povesti cu fantome. Desi le-am dat o conotatie pozitiva, le refuza. La gradinita, profesoara de sport organizeaza anual dansuri cu miscari de fantome, pe care si anul acesta Maria le-a respins.

Nu toti copiii sunt la fel de sensibili. Pe de alta parte exista studii ca la varste mici copiii pot fi afectati emotional de imagini inspaimantatoare. Abia dupa varsta de 7 ani un copil are capacitatea de a discerne intre realitate si fictiune.
Dupa aceasta varsta va fi decizia lor daca vor dori sa participe la astfel de petreceri.

3. Dulciuri la greu – bombe cu ceas
Ei da, recunosc ca evit pungile pline de dulciuri pe care nu le ofer niciodata copiilor mei. Marea majoritate a copiilor strang pungi intregi de dulciuri de toate felurile pe care cei mai multi parinti le ofera chiar in aceeasi seara. Desi Maria si Alexandru au inceput anul acesta din aprilie sa manance  ciocolata, nu o fac zilnic si inca evit dulciurile din comert. Imi pot imagina doar cum este organismul celor mici dat peste cap.
Peste cativa ani mai vedem. Acum nu, nu si nu! Nu fac exceptii! (Nici de ziua lor, nici de Craciun si nici de alta sarbatoare).

Ieri gradinita copiilor a organizat un fel de petrecere a Dovlecilor. Am primit mesaj despre dovlecii sculptati de acasa cu parintii. In rest ni s-a transmis ca NU exista decoratiuni de speriat copiii. (Pana si psiholoaga gradinitei a decis ca la aceasta varsta NU este indicat un astfel decor pentru copii).
Nu va spun ce sa faceti, pentru ca fiecare face cum considera el si este obisnuit in familia sa. Noua ne e bine asa 😊

Mergeti sau nu la petreceri cu aceaste tematica?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This