Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Toti barbatii insala…

Inainte de toate sa vedem ce inseamna a insela. Pai in primul rand inseamna sa fii intr-o relatie cu cineva dar mintea si/sau trupul sa fie cu altcineva. Inselat inseamna orice: de la o relatie platonica pana la una care se finalizeaza cu sex. Dap, inselat inseamna si cu gandul nu doar fizic.

Am ales pentru acest articol ca subiect barbatul pentru ca asa apare in ‘istorie’, cum ca el insala mai des, insa femeile nu sunt deloc mai prejos, odata cu emanciparea au intrat in aceeasi categorie si o fac la fel de des si la fel de mult.

Ideea e cat se poate de evidenta ca toti inselam la un moment dat in viata mai mult sau mai putin. Intrebarile sunt ce facem dupa si mai ales de ce am facut-o in primul rand dar si a cui este vina.

Da, si eu am inselat in trecut (in tinerete, cu mult inainte de a o cunoaste pe sotia mea, lucru de care nu sunt mandru), doar ca atunci cand am facut-o AM INTELES de ce am facut-o si AM PLECAT din relatie. Sunt constient ca nu am procedat corect si am gresit fata de femeia de langa mine, insa am avut puterea de a NU trai o minciuna nici eu si nici ea si am decis sa ne despartim.

Vina cred ca e impartita intre cei doi parteneri, pentru ca daca totul ar fi bine in relatie atunci nici unul nu ar avea motiv sa se uite in alta parte si nici sa permita altcuiva sa intervina intre ei. In momentul in care este o bresa in relatie tentatia se va infiltra in cele din urma si vei cadea in ispita, insa trebuie sa ai curajul de a intelege ca s-a terminat intre voi si sa iti cauti fericirea in alta parte. Nu cred ca odata ce ai inselat mai poti sta cu acelasi om dupa si sa fiti la fel de fericiti. Istoria lumii pur si simplu nu sustine aceasta teorie. (Desi stiu ca exista si exceptii, pentru mine nu ar fi una plauzibila).

Cred ca totul tine de fericirea ta ca om. La fel ca si in orice alt capitol din viata, atunci cand nu o mai gasesti acolo unde esti o cauti in alta parte. Tot inselat se cheama si cand iti cauti alt job atunci cand nu iti mai place unde esti… stii cam acelasi parcurs ca la un date… te duci, iti place ce vezi… si semnati contractul, sau cand schimbi furnizorul de internet. Ideea e ca inselam in toate aspectele vietii cand nu mai suntem fericiti cu ceea ce avem, doar ca in restul avem puterea de a schimba.

Indemnul meu e urmatorul: cu totii inselam in momentul in care in fanteziile noastre cele mai adanci nu se mai afla persoana de langa noi. Dar de aici si pana la a-ti indeplini gandurile erotice cu altcineva nu mai sunt decat cateva elemente legate de timp. Cand simtiti ca urmeaza asta atunci cautati raspunsul intrebarii ‘de ce simt/vreau asta’ si apoi discutati cu cel cu care impartiti salteaua. Astfel suferinta si nefericirea voastra vor fi mult diminuate si cine stie poate chiar va puteti rezolva problemele din relatie la timp.

Sotu’ Zanei

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..