Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Tort cu cirese, crema de mascarpone si ricotta

Am gustat acum 4 ani acest tort, intr-o primavara frumoasa si am crezut ca il voi devora tot.
Este completarea perfecta dintre ciocolata si cirese, adica suficient de dulce cat sa iti doresti sa mai mananci, dar in acelasi timp racoritor de la fructe.
2 ani doar am mancat cand il facea vecina si nu ma incumetam sa il fac. Pana doar o felie din cand in cand nu a mai fost suficient si am indraznit sa il fac.
Am incercat o singura data si cu alte fructe, dar va spun, isi pierde tot farmecul. Poate cu mango, ar mai merge… Ihm, e de testat.
Pana atunci va las cum am facut eu tortul si cum il face, minunatea mea vecina Andreea de la TasteBazaar, a carei reteta o gasiti AICI.

Ce va trebuie la blat:

175 grame faina cernuta
150 grame unt topit si racit
3 oua
100 grame cicolata cu lapte razuita
100 gramte ciocolata cu lapte bucati
2 banane mici coapte
2 linguri de zahar (sau mai mult daca il vreti mai dulce)
3 linguri de lapte rece
Un praf de copt

IMG 20200515 WA0010

Am inceput cu ciocolata sa o razui si sa o tai bucati.

Apoi am mixat ouale, zaharul, untul topit si laptele, apoi am adaugat faina si praful de copt.

IMG 20200515 WA0031

IMG 20200515 WA0016

Si am scos mixerul. 

IMG 20200515 WA0014

Am adaugat banana pasata cu furculita si toata ciocolata cu lapte.

IMG 20200515 WA0023

Am pus ‘rochita’ formei de copt si am adaugat aluatul.                                                                            Am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute. Se poate lasa pana la 40. Mie mi-a iesit bine la 30 de minute. 

IMG 20200515 WA0013

IMG 20200515 WA0012

Am lasat in cuptor sa se raceasca cu usa larg deschisa.

Ce va trebuie la crema:
200 grame ciocolata alba
200 grame mascarpone
100 grame ricotta
50 grame smantana (normala)

Am topit la bain marie ciocolata alba si am lasat-o la racit cateva minute.

IMG 20200515 WA0030

Am glazurat cateva cirese intregi si le-am lasat pe o foaie de copt la racit.

IMG 20200515 WA0025

Am adaugat mascarpone putin cate putin si am amestecat puternic cu telul. Apoi ricotta si iar amestecat puternic cu telul si la sfarsit smanatana.

Cand blatul s-a racit l-am taiat pe mijloc in doua parti.

IMG 20200515 WA0035

Pe partea de jos am adaugat un strat de crema si cirese intregi, fara samburi si am mai adaugat un strat de crema. 

IMG 20200515 WA0032

Apoi am pus partea de sus a blatului si am acoperit cu crema si puse ciresele.

IMG 20200515 WA0017

IMG 20200515 WA0018

IMG 20200515 WA0020

IMG 20200515 WA0022

L-am lasat la rece macar cateva ore, inainte sa il tai. Tortul acesta e o dementa.

Pofta mare!

Pin It on Pinterest

Share This