Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Top 3 restaurante in Santorini

by | Aug 7, 2017 | Ca familie, Călătorii

Cand aleg o destinatie pentru vacanta tin cont de 3 lucruri: vremea in perioada in care merg, lucruri de facut sau vizitat si bucataria locala. Daca nu am mancare buna nu am cum sa ma bucur de celelalte lucruri. Sunt o gurmanda, desi stiu ca nu se vede, nu rezist in fata unei mancari bine preparate (chiar daca nu exagerez cantitativ, aici de fapt este cheia succesului).

Mancarea greceasca este printre preferatele mele, tocmai de aceea mi-am propus ca in fiecare an sa nu ratez vreo insula greceasca. Daca de locatie in sine nu am fost foarte incantata in Santorini, mancarea a fost in schimb senzationala, asa ca va scriu despre cele mai bune 3 restaurante gasite in insula.

1. Taverna Gallini

Este situata pe plaja aproape de Kamari, avand o locatie salbatica, aduce a Cherhanaua din Vama Veche dar la fel de ingrijita ca la Pescaria lui Matei. Se poate merge de pe plaja Kamari pe jos pe langa mare. La noi a fost la 5 minute de hotel si ne-a fost recomandata de Nicu, romanul nostru de baza de la hotel. Pe langa mancarea delicioasa, aici am mancat cea mai buna baclava din tot Santorini. Costul unei mese pentru 2 persoane (cu desert si vin) ajunge la 40-50 euro.

2. Restaurant Mezzo.

Este fix in mijlocul coastei din orasul Imevorigli. Este un restaurant cochet, micut, cu personal foarte amabil si mancare apetisanta. Am mancat aici o salata de vinete ‘altfel’, care trebuie incercata neaparat. Costul unei mese ajunge la 50 euro.

3. Restaurant Don Angelo din Fira.

Este un restaurant elegant cu multe mese, asezate ici colo pe coasta, astfel incat sa ai parte de intimitate. Am baut aici cel mai bun suc proaspat din cactus. Mancarea greceasca aici are un aer exotic iar meniul este cu totul aparte de orice alt restaurant. Aici am incercat pentru prima oara unt cu usturoi si sos de cactus, supa de crab si caracatita cu fava.
Si preturile sunt pe masura. O masa pentru 2 persoane ajunge la 100-130 euro.

Nu trebuie ratat nici unul, fiecare avand farmecul propriu si mancarea specifica.
Santorini este un loc cu de toate si daca de alte lucruri nu veti fi foarte incantat, va garantez ca de mancare nu veti fi dezamagiti.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This