Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Te-a parasit acum sau mai demult?

Zilnic aud de mamici care au ramas singure imediat dupa ce au nascut sau la o anumita perioada dupa, motivele plecarii sotului fiind diverse.

Ma intristez cand se intampla astfel de lucruri! Desi stiu ca e greu sa ascultati un sfat atunci cand esti intr-o astfel de situatie recent, indraznesc sa va spun sa fiti puternice pentru copiii vostri!

Cand s-a terminat de fapt?

Inainte de a da vina doar pe el puneti-va niste intrebari: cand ati fost de fapt parasite, acum cand a plecat sau acum multe luni sau chiar ani cand relatia s-a rupt? Cine si cand a parasit primul relatia? Cine si de ce a dorit sa continue? Ce asteptari ati avut de la viitorul vostru impreuna? Care este motivul pentru care nu s-a pus punct in alt moment?

Motivele divergentelor in cuplu pot fi multe: hormonii nostri, atitudinea lui, oboseala in cuplu, statul din obisnuinta, compromisuri inutile, lispa comunicarii, banii, probleme cu copilul, alcoolul si din pacate lista poate continua la infinit.

Este o tragedie ca ati ramas singure? Nu, dar este o mare dezamagire si este dezamagirea care poate avea repersusiuni multi ani, depinde doar de voi cati.

Aveti tot dreptul sa plangeti si sa cautati alinare in familie, prieteni si chiar terapeuti. Puterea de a trece mai departe sta in voi cu sprijinul celor din jur. De voi depinde daca veti alege sa plangeti ani de zile sau va veti concentra pe voi si copilul vostru care va iubeste neconditionat.

De inteles va pot intelege cu adevarat doar cei care au trecut printr-o situatie asemanatoare si totusi chiar si atunci, nu va comparati cu modul lor de a trece peste, pentru ca fiecare reactioneaza diferit.

Stiu ca tendinta este mare sa scrii public despre ce ti se intampla dar fii constienta ca nu toate reactiile vor fi cele potrivite si cateodata iti pot face mai mult rau decat bine.

Copilul va iubeste neconditionat!

Mamici sunteti femei inainte de a fi mame, sunteti puternice prin gena indiferent de ceea ce va vor spune altii si de ce simtiti in acel moment. Aveti pentru ce zambi si pentru ce va trezi in fiecare dimineata. Copilul care va iubeste neconditionat trebuie sa fie primul motiv care sa va ajute sa treceti peste.

Cand el a plecat a parasit relatia si v-a lasat cu amintirile pe care le vedeti pe noptiera, pe frigider… Ati ramas cu biblioteca plina de resentimente, cu mancarea gatita pentru el cu o seara inainte, cu grijile pe care le aveati impreuna si acum sunt doar ale voastre, cu visele care acum sunt ale nimanui, cu fantomele trecutului, cu tipetele sau luptele interioare si cate si mai cate.

Ce incerc sa va spun e ca el a plecat din relatie si voi ati ramas singure in relatie. Sfatul meu este sa plecati si voi cu tot cu minunatia voastra.(metaforic sau nu).

Pentru a schimba si a-i alunga fantoma remobilati, schimbati tot, mutati-va daca aveti posibilitatea chiar si pentru cateva luni pana a va recapata luciditatea (puterea e la voi si va fi mereu acolo).

Cand aveti putinele momente singure (ingerasul doarme) inchideti ochii si lasati-va mintea sa zboare si sa viseze. Veti gasi tot ce veti avea nevoie acolo in adancul vostru.

Toate ramanem singure de la 8 la 18.

Cand va ganditi ca alte mame nu sunt singure tineti minte ca toate suntem singure de la 8 la 6 cat sotii sunt plecati la munca. Tot singure avem grija de copii, de casa si de familie. Da, nu va va fi usor, dar nu este nici cel mai greu lucru din lume!

Cand va vine sa fugiti in lume nu va opriti.  Luati-va o pauza si fugiti cu tot cu sufletul si cu ingerasul langa.
Gasiti ceea ce cautati alaturi de ganguritul si bucuria lui si nu uitati ca bebelusii nostri sunt suma comportamentelor noastre. Un copil echilibrat are langa el o mama la fel.

Iubiti-va voi intai si apoi va veni si ce trebuie sa vina, dar acordati-va timp sa iertati si sa uitati.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This