Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Tati, te rog nu mai da!

‘- Tati nu! Te rog, opreste-te tati, nu mai da in mama. Te rog opreste-te si nu mai da in mama!’

M-am vazut cu o prietena la cafea saptamana trecuta. Mi-a povestit cum s-a trezit a mia noapte din somn tipand ‘Tati nu mai da’. Sotul era deja obisnuit cu cosmarurile avute. Nu le avea dese, dar le avea.

A avut o copilarie fericita cu 2 parinti care o iubeau mult. Era singura la parinti si toata atentia lor era asupra ei. Tatal ei nu ridicase mana niciodata la ea, dar isi aduce aminte perfect un episod, pe cand avea 6 ani, dintr-o noapte in care s-a trezit ca ii era sete. Cand a ajuns in sufragerie parintii ei se certau apoi si-a vazut tatal cum a inceput sa-si loveasca sotia. Mama era mica, inghesuita in fotoliu, iar el nu se oprea. A sarit la el si a inceput sa tipe sa o lase in pace. Intr-un final s-a oprit. A doua zi parintii s-au despartit pentru o perioada. Apoi mama l-a iertat. Ea isi aduce aminte si acum toata furia pe care o simtea la adresa tatalui sau. O buna perioada nu l-a putut privi si isi urmarea mama si la baie, doar sa nu o lase singura cu el. Anii au trecut si evenimentul nu s-a mai repetat niciodata. Au trecut 25 de ani de atunci, dar ea nu a uitat….cosmarurile nu o lasa sa uite. Le are si acum. Intr-o zi i-a reprosat tatalui, dar acesta nu a inteles. I-a spus ca era mica si ca nu e cu putinta sa isi aduca aminte, ca poate a visat. Mama ii confirma ca asa a fost si o asigura ca nu s-a repetat, dar ea nu poate uita.
Ce sa faca cu cosmarurile? Unde sa le puna? Unde sa le ascunda?

Povestea de mai sus nu este o poveste, mi-as dori sa fie asa. Prietena mea a mers la terapeut dar nimic nu a ajutat-o sa treaca peste aceste cosmaruri.

O femeie este mama inainte de toate atunci cand devine mama. Daca o femeie poate suporta abuzurile este alegerea ei, dar nu este si alegerea copiilor ei! Aceste comportamente, chiar daca nu ar fi si la adresa copiilor, ii afecteaza mai mult decat credeti. Ganditi-va la ei!

Prietena mea Raluca a lansat campania ‘Mami, de ce plangi?’, o campanie adresata mamelor abuzate despre care va invit sa cititi AICI.

La fiecare 30 de secunde, in Romania o femeie este batuta de partenerul ei, iar 3 din 10 romance declara ca au fost agresate fizic, verbal sau psihic incepand cu varsta de 15 ani. Nu sunt in masura sa spun unei femei ce alegeri sa faca cu viata ei sau cat sa suporte inainte de a spune ‘adio’ barbatului de langa ea, dar o rog sa se gandeasca la copiii ei. Ei sunt cei mai importanti.
Aveti grija ce decizii luati!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This