Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Tata devii cand sotia este insarcinata!

‘Eu am devenit tata cand fiica-mea avea 3 ani’. Am auzit zilele trecute la gratar o discutie dintre mai multi tatici. Daca credeati ca noi nu vorbim de sotii si copii, aflati ca va inselati amarnic.
Ma uit la el si il intreb: ‘Ce vrei sa spui? Eu am devenit cand bebelina a ajuns acasa’
‘Aaaa’, raspunse el repede, ‘inseamna ca Ana te-a lasat sa o tii in brate si nu a tinut-o ca pe bibelou ca la noi. Doar ea avea dreptul sa o spele, imbrace sau sa ii de-a de mancare, ca ‘doar ea a tinut-o 9 luni in burta si stie cel mai bine’.
Nu i-am mai raspuns ca sa nu il supar si mai tare, dar mi-am adus aminte ca de cate ori mergeam la ei in casa cand copiii erau bebelusi, abia o vedeam pe nevasta-sa la fata ca statea doar cu fetita lor. Pe cand Ana statea de vorba cu celelalte femei din gasca, iar eu o culcam pe Maria.

Nu stiu daca a fost ca ‘m-a lasat Ana’ sau ca am fost implicat inca de la inceput in viata copiilor mei, dar tata am fost inca dinainte de a stii sa fiu tata.

Tatii nu devin tati doar cand copiii sunt gata de joaca. Tatii NU sunt doar parteneri de joaca. Tatii NU sunt doar din cand in cand.
Tatii ar trebui sa fie mereu langa puii lor inca de cand afla de existenta lor. Mai intai au grija de mame si burtica lor, lucru deloc usor de manevrat mai ales cand ai de-a face cu o femeie hormonata.
Tatii ar trebui sa stie sa ii spele, sa ii culce, sa le prepare un biberon (daca este cazul), sa le verifice temperatura, sa ii imbrace, sa ii schimbe de scutec si abia apoi sa se joace.
Tatii sunt partenerii perfecti de teme, de dicutii libere si de citit povesti.
Atasamentul dintre un tata si copilul lui nu se naste cand copilul este mare. Daca nu l-ai avut de la nastere, greu mai vine dupa.
Iti poti iubi copilul fara sa simti acest atasament care vine doar din petrecerea timpului cu copilul. Petreacand timp cu el ajungi sa il cunosti si sa ii devii prieten.

Fiti tati inca de cand aflati de existenta micilor ‘bulgarasi’, cum le spun eu. Nu putem trai ce traiesc mamele, dar fiind langa ei, putem fi destul de aproape.

Sotu’ Zanei

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Sa plangi in bratele copilului poate fi vindecator