Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Tara lui ‘mie NU mi se intampla’! (OMS a anuntat oficial ca este pandemie de coronavirus)

by | Mar 11, 2020 | Să fim sănătoși

Nu stiu daca si alte popoare traiesc cu ideea ca lor nu li se poate intampla, dar sigur noi o facem.
40.000 de romani au venit din Italia de la inceputul lunii martie in tara.
Nu am date de cati romanii din alte tari au venit, dar in jurul meu stiu de UK, Franta si Spania. Nici unul nu s-a autoizolat.

Pe domnul venit din Israel il stiti?
Ofiter in rezerva MAI, in varsta de 60 de ani, s-a intors din Israel in 26 februarie desi a declarat pe propria raspundere ca nu a iesit din tara in ultimele 2 luni. (In Israel sunt confirmate 42 de cazuri, fara nici un deces)
Acesta s-a prezentat abia pe 5 martie in spital cu simptome diferite de cele uzuale de coronavirus, dezvoltandu-le abia la 3 zile de la internare.
Timp de aproape 10 zile acesta s-a plimbat prin Bucuresti, a impartit martisoare si a intrat in contact cu zeci de oameni, in incinta sediului ADP din sector 4, ce a fost inchis ulterior.
Intre timp s-a imbolnavit si nora acestuia care este insarcinata, nepotul de 3 ani si fiul acestuia. Cei care au intrat in contact cu ei sunt rugati sa se autoizoleze la domiciliu.
Ofiterului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de comunicare sau raspandire de informatii false, prevazuta si pedepsita de art.404 din Codul Penal.

Romani vin de peste tot: UK, Franta, Spania.. Va rog din suflet in perioada urmatoare, nu mai ganditi ca nu vi se intampla voua.
Nu stiti nici la magazin cine sta in fata voastra la coada.
Suntem in prag de a se intampla ce au patit cei din Italia pentru ca:
• Noi nu ne spalam pe maini!
• Ne plimbam fara nici un stres si fara sa tinem cont de cei din jur, desi ne intoarcem din tari cu persoane afectate (vezi cazul domnului de mai sus).

Izolare la domiciliu minim 14 zile de oriunde veniti! Doar asa reusim sa tinem raspandirea bolii sub control!

In ultimele doua ore am aflat:
OMS-ul a declarat oficial ca este pandemie!

Fiecare tara isi va lua propriile masuri de precautie. Sfaturile general valabile in caz de pandemie sunt: Masurile pe care trebuie sa le luati in caz de pandemie sunt:

• Medicamente pentru gripa și raceala: Cum nu există tratament sau vaccin pentru Covid-19, autoritatile americane recomanda oamenilor sa aiba medicamente care tratează simptomele gripei (febra, tuse, dificultati respiratorii si pneumonie), care sunt similare. Astfel, sunt recomandate calmante pentru dureri, medicamente pentru gripa si raceala si vitamine, prevede ghidul realizat de OMS.
• Stocuri de alimente si apa pentru 2 saptamani
• Stocuri de medicamente necesare pentru 2 saptamani – pentru persoanele care urmează tratamente
• OPRIREA pe cat posibil a fenomenului de raspandire a virusului in timpul pandemiei
Sursa Portal legislativ

Va rog insistent, stati in casa si aveti grija de voi. Daca sunteti impreuna, le puteti duce pe toate.
V-ati pregatit?

Multa grija, iubire si precautie!

Pin It on Pinterest

Share This