Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Sustin libertatea mamiciilor de a alege 

Cred ca fiecare mamica stie cel mai bine pentru ea si pentru puiul ei. Nici o mamica si nici un copil nu sunt la fel, asa ca fiecare va reactiona diferit la diverse lucruri.

Cand spun aceste lucruri ma refer la lucrurile clasice pentru care toata lumea se bate cu pumnii in piept si daca cumva nu esti pe aceeasi lungime de unda cu siguranta vei fi judecata si pusa la colt.

Despre ce vorbesc? O sa le iau in ordine cronologica:

Astepti un copil. Felicitari, ce fericire pe tine! Te poti bucura? Nu prea. Pentru ca societatea sau cei din jurul tau incep cu sfaturi care de care mai ‘pretioase’: Sa nu iei in greutate mai mult decat trebuie in sarcina pentru ca nu esti o mamica sexy. Ahhh daca nu ai luat in greutata sigur copilul va fi rahitic (asta mi s-a spus mie la ambele sarcini, eu nascand 2 grasanaci pentru varsta la care s-au nascut).

Varianta normala: Nu are importanta daca te ingrasi sau nu, atata timp cat copilul este sanatos si tu te simti bine.

Nasterea. Stai sa vezi ce te asteapta: Trebuie sa nasti natural si nici sa nu te gandesti la cezariana (indiferent daca vrei, poti sau nu), de 2000 de ani nasc femeile natural si nu li se mai intampla nimic. Nasti la privat sau la stat? (Oricare din variante o spui, sigur nu e buna nici una).

Varianta normala: Naste femeie cum vrei! Unele femei suporta mai bine durerea ca altele. Nu intotdeauna este indicata nasterea naturala. Daca iti doresti sa nasti narural, fa-o, dar respecta decizia altei mamici de a naste prin cezariana! Alege stat sau privat, nu conteaza foarte mult, ci medicul cu care nasti.

A venit copilul. Care sigur are colici (ca doar nu exista exceptii), sigur va manca singur de la 6 luni (blw) si sigur trebuie vaccinat (fara nici o analiza inainte).

Varianta normala: aproape toti copiii au colici dar exista si solutii. Nu toti copiii incep diversificarea prina a papa singuri si mai ales nu toate mamicile au puterea de a-i lasa asa mici sa incerce. Vaccinat sau nu, fiecare mama decide la ce riscuri isi supune copilul (riscuri sunt si intr-un caz si intr-altul).

Alaptarea. Nu ai nici o scuza sa nu alaptezi! Laptele sigur vine, doar tu nu vrei.

Varianta normala: Laptele matern este cea mai buna sursa de hranire a copilului, ii intareste imunitatea si ii ofera anticorpii de care are nevoie. Totusi, exista multe situatii in care laptele intarzie sa apara si mama nu mai are rabdare si nu vrea sa isi tina copilul nemancat pentru ca asa scrie peste tot: laptele vine. (Cand oare?). Exista situatii in mama decide sa intrerupa alaptatul (e decizia ei si n-ar trebui sa ii sara toata lumea-n cap).

Merge? Vorbeste? Dar de ce nu merge sau nu vorbeste pana la varsta aceasta?

Varianta normala: nu toti copiii sunt la fel. Unii vorbesc si merg mai repede, altii mai tarziu. Nu inseamna ca cei care o fac mai tarziu au probleme. Sunt genii recunoscute (A. Einstein a vorbit dupa varsta de 3 ani) care au vorbit dupa varsta de 3,4 ani.

Acesta este doar inceputul multitudinilor de certuri si intrebari intre mamici.

Stati sa vedeti cand incep gradinita.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This