Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Statui pentru mamele care ‘au facut’ scoala online!

de | dec. 17, 2020 | Ai grijă de tine

Maria face 6 ani saptamana viitoare. Anul trecut am decis sa o mai tinem un an acasa. Am stat de vorba cu educatoare si psiholoaga gradinitei si desi Maria era pregatita academic pentru scoala, am ales ca emotional sa mai copilareasca un an.
Si bine am facut, avand in vedere ce an a fost 2020!

Zilele acestea este intr-un proces de evaluare pentru scoala la care (posibil) va merge din septembrie.
In acest proces ea are de mers 2 zile la scoala fizic (a fost deschisa 2 zile de saptamana trecuta) si o zi online.
Stiam de la prietenele mele care au copii la clasa pregatitoare sau clasele primare, ca online-ul nu este asa de usor pe cat pare.
Ieri am participat si eu cu ea la doua clase, fiecare a tinut jumatate de ora cu pauza de 2 ore intre. A avut comunicare si limba romana si matematica.
Am fost foarte mandra de Maria mea si de cat de usor s-a adaptat. In primul rand, habar nu aveam cate stie ea deja.
Pe de alta parte, a fost important sa stie ca sunt aproape de ea, cat sa ma poata chema daca avea nevoie de ceva. Am stat cu ea la ora de comunicare si asta doar pana a invatat sa isi deschida microfonul sa poata raspunde. La matematica am stat doar 5 minute, in rest singura.
Orele de ieri mi-au confirmat asa: era pregatita academic, dar fastaceala din scaun – ca e bine ca e inca la gradinita.
Orele au fost in cata liniste si ordine se pot tine cu 2 invatatoarea si 19 copii de 6 ani.

IMG 20201216 WA0000

Nu imi pot imagina cum sunt orele la scolile de stat unde este o singura invatatoare si peste 30 de copilasi. Cei mai multi dintre ei de la clasa pregatitoare sau primul an de liceu nu se cunosc, ci doar s-au privit printr-un ecran. Nu au stat de vorba in pauze si nu au putut crea o legatura.
Unde mai pui ca, in functie de scoala, o ora tine intre 30 de minute (cei mai norocosi) si 50 de minute, minim 5, 6 ore, cu pauze prea scurte. Mult prea mult de dus pentru copiii atat de mici. Ei stau pe scaune, trebuie sa priveasca un ecran, sa fie atenti, sa raspunda si sa lucreze. Micutii au nevoie de multa activitate fizica dupa ce termina scoala online pentru a-si dezmorti spatele si a lua o pauza ochisorii lor de la lumina albastra! Dar ma intreb cati o fac?
Copiii de anul acesta sunt eroi!

Puii de clasa mica e musai sa aiba un adult in preajma. Nu langa el neaparat, dar cu siguranta nu il poti lasa nesupravegheat si pleca la serviciu.
Iar o mama care si lucreaza de acasa si supravegheaza un copil la scoala si poate mai are inca unul sau mai multi prin preajma si mai are si creierii sanatosi, e musai sa ii fie ridicata o statuie! Sa faci acest lucru de atatea zile, saptamani, luni deja, mi de pare wow!
Anul 2020 va fi tinut minte ca Anul Scolii Online!
De oriunde sunteti, mame va felicit si fiti mandre de voi! Sunteti minunate ❤

Cum faceti fata scolii online?

Multa grija si iubire!

calendar text 2