Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Spalatul pe cap al copiilor, cosmarul oricarui parinte

Cand am venit cu Maria acasa de la spital am crezut ca am tras lozul norocos: ii placea baita.
Auzisem de povesti cu tipete groaznice la baita bebelusilor asa ca am fost stresati primele seri.
In prima luna fiecare bebelus al nostru a fost spalat in chiuveta, tinut pe o mana, de tati, asa cum am fost invatati in maternitate.
Dupa prima luna, am trecut la cadita speciala pentru bebelusi. Am primit una de la nasi inalta, cu picioare, asa ca baita era un moment de joaca pentru toata lumea.
I-am spalat zilnic inca de cand au venit acasa. Si pe cap le-am facut baita zilnic pana la 6-8 luni cand au inceput tipetele odioase. Da, la amandoi. Caci nici Maria si nici Alexandru nu au facut exceptie.
Ba la Maria a fost si mai greu dupa un an si un pic pentru ca ii crescuse parul.
Efectiv pentru fiecare baie pe cap ne pregateam sufleteste amandoi. Si de fiecare data dupa ce ‘scapam’ sarbatoream cu un pahar de vin.

La 2 ani si cateva luni am tuns-o pe Maria pentru ca avea parul aproape de fund, iar spalatul pe cap trecuse de etapa cosmar.
Sa nu credeti ca nu am incercat orice: joaca, palariute pentru baie, ochelari de apa, prosop tinut la ochii, orice.

De cand Alexandru avea un an jumate a inceput sa faca baie impreuna cu Maria in cada. Cateodata dus, cateodata baie cu spuma.
De mai bine de 6 luni la Maria si 2 luni la Alexandru, spalatul pe cap nu mai este un chin.

20200812 191954 01

Cum am reusit?

1. Ca la coafor
Ei bine Maria a fost de cateva ori cu mine la coafor si a vazut cum sta mami la spalatul pe cap pe spate. Asa ca intr-o zi mi-a zis ca vrea si ea ca la salon. Nu am dus-o acolo ci am improvizat unul acasa, iar Maria se spala la chiuveta pe par, cu capul pe spate.
Este foarte incantata si se simte ‘Malllleeee’.

20200812 192008 01

La Alexandru nu a functionat tactica asta desi o vedea mereu pe ea cum sta iar ea il incuraja mereu ca ‘este flumos si nu iti intla apa in ochi’, el nu si nu.

2. Ca pisica
Aici este meritul lui tati. De mai bine de 2 luni doar el le face baie, pentru ca eu nu ma mai pot apleca. Sunt si eu in baie cu ei pe post de ‘cantareata’ cand o cer micutii mei.
Tati sta jos langa cada si se joaca cu ei diverse jocuri. Intr-o seara, cand ei se distrau in cada cu spuma si era seara de spalat pe cap, i-a intrebat daca stiu cum se spala pisica. Amandoi au ras si au spus ca da. Asa ca si tati langa ei in cada, a inceput sa se spele ca pisica, inclusiv udandu-si parul unul altuia. S-au amuzat teribil si dupa ce s-au udat bine, s-au samponat. La clatire a fost ceva mai greu pana cand Alexandru a inteles sa lase capul pe spate, dar usor usor a invatat si asta.
Singurul dezavantaj este baia uda si tati leoarca. Dar am scapat si de tipetele lui.

Acum ne pregatim de cum va fi cu bebe 3. In cazul nostru pana la aproape un an, copiii s-au distrat grozav in cada, noi cantandu-le, jucandu-ne cu diferite jucarii dar si spalandu-i zilnic (orice mi-ati zice cred ca a contat mult asta, pentru obisnuinta lor).

20200812 192545 01

Later edit: Achim are un an si 4 luni si spalatul pe cap e cu tipete, joaca si iar tipete. Macar nu dureaza mult…

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This