Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Soseaua NU e scrumiera publica, ci este pentru condus!

Ori am fost plecata eu prea mult zilele trecute, ori nu am mai fost plecata de mult, cert este ca am vazut atatea mucuri de tigara aruncate pe geam ca as fi umplut o ditamai punga cu ele.

Sotul meu fumeaza de multi ani. In masina o face foarte rar si niciodata cu copiii in ea. Pentru aceste rare momente foloseste ca si scrumiera o sticla veche de apa sau suc pe care o are mereu cu el pentru astfel de cazuri. Nu arata foarte bine cand se strang in ea chistocurile de tigara, dar macar nu le arunca pe geam.

Am o cunostiinta care facea asta foarte des, lucru care ma deranja profund si careia i-am explicat pana cand am refuzat sa mai merg cu ea in masina. Acum are si el sticla lui.

Stiati ca?

In natura, in fiecare an sunt aruncate peste 72 de miliarde (dintre care 2,9 miliarde in Romania) de mucuri de tigara. Ca exemplu: un singur muc de tigara contine suficienta otrava pentru a omora, dupa 96 de ore, 50% din pestii mici aflati intr-un litru de apa. (Mucurile reprezinta reprezintă 40% din deşeurile din Marea Mediterană!)

Contrar a ceea ce cred sau vor sa creada multi oameni, tigarile NU sunt biodegradabile! Ele sunt constituite din fibre artificiale de acetat de celuloza, impregnate cu substantele toxice din fumul de tigara, nicotina si produsii de degradare ai ingredientelor adaugate tutunului la prelucrare.

Legea spune ca oricine arunca tigari sau gunoaie pe strada risca o amenda care poate sa ajunga si la 2500 ron.

In 2017 s-au dat 617 amenzi, a caror valoare depaseste un milion de lei. Prea putin daca ma intrebati pe mine!

Cum facem sa ajunga legea si la conducatorii de masini?
Politia Romana ne roaga sa postam poze si filmulete pe pagina de facebook oficiala Politia Locala (pe judetul careia sunteti domiciliati sau ati vazut masina) iar acestia isi vor face treaba sa ii caute pe cei in cauza.

Vanatoare de fantome? Poate, dar macar facem ceva si dupa cateva cazuri expuse public, sper sa domine frica, daca bunul simt nu a facut-o!

Nu cred ca de maine, un articol schimba lumea, dar cred ca daca macar 2 oameni care il citesc isi dau seama ori ca pot primi amenda, ori ca pot fi filmati ori ca ne ingropam singuri in gunoaie, atunci macar nu a fost scris degeaba.

Un share ajuta mereu chiar daca il va citi doar vecina sau mama sau prietena din copilarie.

Si voua va vine sa urlati cand vedeti o tigara aruncata pe jos? Acum stiti si ce sa faceti…

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This