Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Si… cat mai ai de gand sa alaptezi copilul?

Buna, de pe cealalta parte a unui laptop mov: eu sunt Adina, mamica de Ingrid, cunoscuta si sub numele de domnisoara Fundita, Ikki sau bucurie. Scriu pe Super-Mami.Ro si am inceput blogul mai mult cu dorinta de a nota emotiile si trairile de femeie insarcinata. Pentru ca uitam de la mana pana la gura si parca unele lucruri le voiam scrise, puse pe tapet, neuitate, cu glas gata-gata sa rada in soare. Insa usor-usor am inceput sa vad ca sfaturile si ceea ce scriu eu ajuta, asa ca mi-am propus sa continui sa impartasesc din experienta si povestile noastre.

Cred ca bebelusul plange pentru ca are o nevoie si nu pentru ca e un mic santajist. Cred ca locul lui este in pat cu mine, langa mine, nu intr-un patut rece, plasat eventual intr-o alta camera. Si mai cred cu tarie si ca alaptarea este cel mai frumos dar pe care i-l poti face copilului tau. Nu am avut un start grozav, insa am reusit sa alaptez si inca o fac. Mi-e atat de draga fetita mea cand suge – pur si simplu ma topesc! Pe langa beneficiile alaptarii, momentul mi se pare atat de intim, de minunat! Suntem noi doua, iar puiul meu de om creste sugand. Adoarme la san, se joaca la san, rade, musca, face mai-mai. Iar eu una nu ma satur de mirosul ei dulceag, chiar daca adorm stramb sau ma chircesc cine stie cum ca sa se mufeze ea.

Alaptarea asta insa este un mar al discordiei, zau asa. Atunci cand domnisoara Fundita a implinit un an, printre cadouri, baloane si tort, s-a gasit cineva care sa ma intrebe asa, din senin: “-Si… cat mai ai de gand sa alaptezi copilul? “ . Iar eu am facut ochii mari, pentru ca nu am inteles care e legatura. Draga om care ma intrebi asa ceva, de ce o faci? Te deranjeaza pe tine ca inca alaptez eu? Te priveste? Ti se pare un lucru atat de gresit, sa o alaptez inca la fantastica varsta de un an?

Draga mamica, da, tu, care citesti acum acest articol, te rog, nu pleca urechea la ce iti spun cei din jur. Daca tu iti doresti sa alaptezi pana la trei-cinci-sapte-o suta de ani, fa-o. Nu datorezi nimanui explicatii. In fond, o faci pentru copilul tau. Pentru voi. Pune bebelusul pe primul loc, nu pe vecina de la doi, care a crescut ea cinci copii si stie mai bine decat tine. Nici pe soacra, care se uita urat ca iaaaaar ai pus copilul la san. Uite, aici am strans 14 lucruri pe care trebuie sa le ignori daca vrei sa alaptezi . Citeste-le si mai mult decat atat, asculta-ti instinctul!

Daca voua va este bine asa, daca tu poti si vrei sa alaptezi, asta e tot ce conteaza. Sa aveti spor!

Pe Adina o puteti citi aici www.super-mami.ro

Pin It on Pinterest

Share This