Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Sfaturi pentru fiica mea: cum sa-si aleaga sotul!

by | Jun 14, 2017 | Jurnalul meu

O parte dintre sfaturile pe care imi doresc sa i le dau Mariei sunt sfaturi date de mama mea. Dar pe cele mai multe le-am simtit dupa propriile experiente cu bune si cu rele pana sa ii intalnesc tatal.

Doar cand am realizat toate aceste lucruri, am fost ‘gata’ sa-mi intalnesc omul langa care vreau sa imbatranesc.

Ce ii voi spune:

Sa se cunoasca pe ea cat mai bine (din pacate multe femei se cunosc doar prin ochii barbatilor). Sa se descopere ca om si femeie si sa aleaga dupa ce va sti ce va vrea. Sa fie ‘surda’ la vorbele celor din jurul ei. Ea va sti ce e mai bine pentru ea si nimeni altcineva.

Sa isi aleaga un sot dupa dorintele si nevoile sale, NU comparativ cu ce a fost sau cu ce vede la cei din jur (stiu prea multe femei care spun ‘e mai bun ca al vecinei, pe mine nu ma bate..’ sau ‘macar al meu sta acasa, nu merge la alta’ sau ‘ma ajuta si pe mine in gospodarie’ etc.). Tatal ei (adica sotul meu) nu ‘m-a ajutat’ niciodata in gospodarie! Spun ‘ajutat’ pentru ca la noi in casa nu exista notiunea de femeie la cratita. Noi facem impreuna tot, iar in multele seri cand am chef doar sa stau, face el. Si in cresterea copiiilor facem totul cot la cot. Si stiti de ce o face? Pentru ca asa simte ca isi traieste viata cu mine, nu langa mine!

– Sa se gandeasca bine la ‘lista‘ cu nevoi si dorinte inainte de a-si gasi alesul

– Sa aiba pe lista in vedere: Respect (fara de care orice relatie moare), Iubire (iubirea aceea profunda si magica care te face sa plutesti), afectiune si atasament (care se simte doar in timp), intelegere si rabdare (asa de greu de avut in anumite momente).

Sa aiba cu cine rade. Daca nu rad impreuna zilnic, viata lor va fi prea trista.

Sa aiba cu cine vorbi despre orice, oricand, indiferent de situatie. Sunt situatii in viata in care nu poti face doar sex si sa razi. Si atunci ce iti ramane? Daca nu ai cu cine vorbi, viata lor va fi foarte goala.

– Sa fie pregatita de compromis. Uuuff ce cuvant urat, pe care abia langa Alex l-am inteles. Compromisul nu este totuna cu sacrificiu (desi in capul meu asa era). A face compromisuri este ‘azi facem cum vrei tu, maine cum vreau eu’. Sacrificiu este ‘facem doar cum vrei tu, pentru ca eu nu contez’.

– Sa inteleaga ca frumusetea adevarata care conteaza este cea a sufletului. Ca daca nu va fi indragostit de sufletul ei, ci doar de frumusetea fizica, intr-o zi poate oricand aparea o femeie mai frumoasa si el sa plece.

Sa fie blanda. O femeie blanda face cat 10 razboinice.

Sa caute un ‘tata’ pentru copiii ei. Intr-o zi nu vor mai fi doar doi, iar ea va avea nevoie de un partener.

– Sa aiba un partener de pat de care sa nu se poata dezlipi. Fara un sex frumos, ori unul ori altul va pleca.. Plus ca e pacat sa nu fie facut cum trebuie.

Sa aiba un suflet bun. Bunatatea te face sa fi OM in viata.

– Sa aiba aceleasi principii de viata cu el. Cand unul trage dreapta si celalalt stanga, viata poate fi foarte grea si nu merita traita asa.

Sa fie fericita! Asta este primul sfat! Iar daca intr-o zi nu va mai fi asa langa omul ales, indiferent de motive sau anii care ii leaga, sa plece. Viata e prea scurta sa o traiasca in nefericire!
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This