Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Sedinta foto: in studio sau acasa?

de | dec. 21, 2017 | Jurnalul meu

Ador pozele. Sunt singurele amintiri care raman peste ani si singurele care iti readuc emotiile si trairile dintr-o alta perioada.

Am multi ani, poate prea multi, in care nu am nici o poza. Nu am poze de la serbarile de la gradinita, de la zilele de la nastere (multe dintre ele) sau de la sfarsitul facultatii.

De cativa ani m-am apucat sa fac si sa strang cat mai multe poze.
De cand au venit picii mei nu cred sa treaca zi fara sa le fac cel putin o poza. Maria deja stie sa pozeze (cand are chef) si este fascinata de aparatele foto (de ziua ei il primeste pe primul). Alexandru este un timid si de obicei vrea doar la mine in brate, asa ca mai greu cu pozatul la el.

Oricat de bune sunt instantaneele pe care le fac, nu se compara cu fotografia perfecta facuta de un fotograf iscusit.

Ciprian a venit cand aveam nevoie de cineva pentru sedinta foto de Craciun pe care ne-o doream …. acasa! In perioada aceasta cei mai multi dintre fotografi au camere, studiouri, apartamente intregi cu tot felul de aranjamente de Sarbatoare. Sunt minunate, dar noi ne-am creat acasa propriul ‘decor’ si ni le doream mult acasa.

Va spun sincer nu sunt nici mare fan sa am aceeasi poza in acelasi decor ca multi altii. Pur si simplu nu vad nimic personal intr-un studio si da, mi-ar placea ca atunci cand copiii cresc sa isi recunoasca casa in acele poze.

Am experimentat o singura data o sedinta foto in studio impreuna cu copiii. Si pentru noi si pentru copii a fost dificil. In primul rand drumul pana la locatie a fost obositor si am ajuns cu copiii agitati. Daca este si iarna, ia-ti si haine de schimb, mancare pentru copii, rearanjat par…o nebunie. Copiii au fost atrasi de tot ce era in jur mai putin de decorul pe care ar fi trebuit sa stea.. Avem cateva poze de atunci (superbe) pe care fotografa cu greu a reusit sa le faca. Cand a auzit Alex ca vreau iar sedinta foto mi-a zis de la inceput: ‘Acasa!’

Ciprian este tata de 2 gemeni adorabili, asa ca intelege foarte bine cum trebuie sa ii vorbesti unui copil, cum sa fie rabdator sau cum sa imite diferite sunete de animale (lui Alexandru doar asa a reusit sa ii distraga atentia). Are multa experienta in fotografiile de familie dar si in cele de portret, indiferent ca sunt portrete de copil sau adult (caci i-am cerut cateva poze pentru blog).

Sedinta noastra acasa a fost linistita, vesela si cu pauze pentru cei mici. Ciprian a avut timp sa se apropie de Maria si Alexandru si sa ii faca sa se simta confortabili cu prezenta lui. Am putut schimba in tihna 2 tinute, ne-am jucat, am dansat dar ne-am si fotografiat serios (sau mai bine zis noi, ei mancau).

Daca totusi va doriti fotografii de studio, ‘studio-ul’ lui Ciprian vine la voi acasa cu tot felul de lumini, aparatura de calitate, improvizatii de culori deschise sau inchise si tot ce mai aveti nevoie. Picii mei au fost fascinati de Ciprian cat a stat sa instaleze toate luminile prin casa.

Ce-a iesit va invit sa vedeti in cateva poze.

Pe Ciprian il gasiti pe Povestefoto.

Incepand de azi si tot anul 2018 aveti reducere 10% adaugand codul: ZanaScutecel la orice sedinta foto va doriti. Poate fi un cadou minunat pentru o aniversare, o zi de nastere sau un voucher pentru cei dragi (noi anul trecut am achizionat unul pentru nasi de Craciun).

Copiii nostri merita amintiri de neuitat. Voi meritati amintiri de neuitat.

Multa grija si iubire!

calendar text 2