Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Sarcina si cele 3 stadii (nu trimestre)

Nu cred sa existe femeie care inainte de a fi insarcinata pentru prima oara sa nu se fi intrebat cum este sa locuiasca o mica fiinta simpatica in burtica ei.

Aveam 5 ani cand mama il astepta pe al treilea copil si eram fascinata de burta ei si de faptul ca va veni un bebelus. Acum ii am si eu pe Maria si pe Alexandru care se invart tot timpul in jurul burticii mele. Mi-o saruta si mi-o alinta de cel putin cateva ori ori pe zi, iar Maria ma bombardeaza cu intrebari despre ce simt. Ei de la ce credeam ca simt la ce am ajuns sa simt e cale lunga.

De la toata lumea ‘stiam’ ca sarcinile NU sunt niciodata la fel. E clar ca eu sunt exceptia, pentru ca ale mele sunt fix dupa acelasi tipar. Fiind la al treilea as putea jura ca daca as mai face inca 3 tot asa ar fi sarcinile mele.

[ux_banner height=”30%” height__sm=”99.99%” bg=”10900″]

[text_box text_color=”dark” width__sm=”87″ position_x=”5″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”15″ bg=”rgba(255, 255, 255, 0.73)”]

Stadiul 1 – gargarita

[/text_box]
[ux_image id=”11714″ width=”20″ width__sm=”57″ animate=”blurIn” position_x=”90″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”95″]

[/ux_banner]
[gap]

Cum am aflat ca sunt insarcinata cum fix din a cincea saptamana mi s-au schimbat obiceiurile de mancare pe care le aveam pana atunci. La Maria si Bebe 3 am refuzat orice cu carne. Poate de aceea si Maria pana la 3 ani a refuzat carnea cu desavarsire. Vad ca intrata intr-o varsta noua a inceput chiar sa o ceara.

La Maria am mancat multe muraturi, cu cat mai multe cu atat mai bine. La Alexandru am mancat tone de inghetata, iar la bebe trei multe ciuperci si orice e verde. (Vad ca al treilea iese mai echilibrat).

Despre ce stadiu vorbesc?

Ei bine cel emotional. In stadiul intai femeile sunt foarte entuziasmate de bebe dar traiesc panica pierderii lor, asa ca sunt foarte precaute cu tot ce ar putea sa le faca rau. Este stadiul in care nu prea stii cum sa te simti. Ai urla lumii ca exista un bebe in tine, iti vine sa razi din orice, dar fiind precauta esti mai sensibila la orice comentariu si tii secretul pentru tine.

In trimestrul intai sunt cele mai mari riscuri de pierdere a unei sarcini, hemoragii sau complicatii. La Alexandru si bebe 3 am stat internata in spital cu hemoragii si multa frica de a nu ii pierde.

Sfat: citeste tot ce este optimist, vorbeste doar cu oamenii care iti fac bine, evita temele controversate, pentru ca orice emotie negativa poate face rau bebelusului.

[ux_banner height=”30%” height__sm=”99.99%” bg=”10900″]

[text_box text_color=”dark” width__sm=”87″ position_x=”5″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”15″ bg=”rgba(255, 255, 255, 0.73)”]

Stadiul 2 – fluture

[/text_box]
[ux_image id=”11716″ width=”20″ width__sm=”70″ animate=”blurIn” position_x=”90″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”80″]

[/ux_banner]
[gap]

Este stadiul in care cele mai multe dintre noi zburdam avand o stare emotionala extraordinara. Ne bucuram din plin de tot ce inseamna sarcina dar si de atentia celor din jurul nostru. Avem o stare de calm si liniste si simtim ca am putea face orice.

Este stadiul in care eu am gatit cel mai mult in toate cele 3 sarcini iar sotul meu a fost cel mai fericit. Deja stia de la celelalte doua sarcini ca in primul gateste el si in al doilea se bucura de ospat. Nu facem exceptie nici acum cand imi vine sa gatesc de toate.

Sfat: daca nu ati inceput din primul trimestru sa folositi creme pentru ingrijirea burticii si a soldurilor, nu mai amanati momentul. Suntem mame dar sa nu uitam sa fim si femei. Eu folosesc Klorane Mum oli si il ador. Nu pateaza hainele si il pot folosi din orice pozitie as sta in pat.

[ux_banner height=”30%” height__sm=”99.99%” bg=”10900″]

[text_box text_color=”dark” width__sm=”87″ position_x=”5″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”15″ bg=”rgba(255, 255, 255, 0.73)”]

Stadiul 3 – Balena

[/text_box]
[ux_image id=”11715″ width=”20″ width__sm=”84″ animate=”blurIn” position_x=”90″ position_x__sm=”50″ position_y=”50″ position_y__sm=”95″]

[/ux_banner]
[gap]

As mai adauga hipopotam, rinocer, balena, depinde in care dintre cele te simti mai bine incadrata. Cum te simti NU are legatura cu kilogramele luate in sarcina. Am prietene care au luat si 30 de kg si erau sprintene ca niste libelule. Eu am luat kilograme putine dar in stadiul trei starea mea emotionala este joasa pentru ca ma simt balena si elefant la un loc. Melcul merge repede pe langa mine. Am mers dificil de greutatea burtii si desi o tineam cu mana NU ma ajuta nimic. Stiu ca asa va fi si acum si sunt pregatita sufleteste sa nu ma mut de pe canapea prea mult.

Este stadiul in care ma dor toate si dorm cel mai putin. Simt ca am o burta imensa si abia astept sa iasa ce se tot coace inauntru. Emotional nu sunt cea mai zen asta pentru ca dorm putin si prost, visez urat si ma pregatesc de nastere.

Sfat: oricat de greu este odihniti-va cat mai mult. Bebe doar de asta are nevoie.

 

Nu sunt reguli si exista exceptii de la toate stadiile. Nu toate mamicile simt la fel si nu toate reactioneaza la fel.

La voi care au fost stadiile prin care ati trecut?

Cuvantul de azi este: BEBELUSULUI

Klorane Bebe este partenerul meu in aventura Vine Bebe, dar si partenerii mamicilor care aleg produse cat mai naturale pentru copiii lor. Klorane Bebe este o marca eco-responsabila, cu un ciclu de productie controlat: de la identificarea ingredientelor active si pana la cultivarea plantelor, ei tin sub control filierele plantelor si respecta ecosistemele care le fac sa creasca.

Pentru a gasi celelalte cuvinte care formeaza propozitia castigatoare citeste aceste articole:

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This