Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Salam de biscuiti cu ciocolata alba (si doua feluri de biscuiti)

Ador salamul de biscuiti, desi varianta clasica nu mi-a placut niciodata. Cel mai mult imi place sa experimentez diferite retete de la care sa pornesc dar sa adaug sau sa scot ce nu imi place.
E prima oara cand fac o reteta cu o crema fierbinte, atat de buna incat vreau sa o tin minte si pentru alte retete.
Ieri am facut doua retete: pe aceasta pentru fratii mai mari si pentru Achim (o varianta cu biscuiti de bebelusi cu crema cu banana. Revin si cu ea zilele viitoare).

Am folosit doua tipuri de biscuiti (350 grame): cu unt si cu scortisoara, iar Achim m-a ajutat sa ii rup bucati, pe fiecare in parte. Recunosc ca mie imi place cu bucati un pic mai mari, pe alocuri fiind crocanti.
Am ales un mix de biscuiti pentru un gust aparte si sa stiti ca chiar ajuta.

20201006 222225 01

Ce va trebuie pentru crema?

Puneti la topit pe rand:
150 grame unt
O cana lapte
O mana de stafide
Jumatate lingura cacao
Jumatate de ciocolata alba
Pana cand devine ca o crema (nu a stat mai mult de 5 minute pe foc).

20201006 151411 01

20201006 151636 01

Am adaugat crema fierbinte peste biscuiti si am amestecat bine.

20201006 222128 01

Pe blat am intins o folie de plastic peste care am presarat nuca de cocos, apoi am turnat amestecul si l-am impachetat repede, inainte sa se raceasca.

20201006 222031 01

20201006 222000 01

M-am gandit ca de la ciocolata va ramane tare. Am infoliat bine si am introdus la frigider, pentru minim 2 ore inainte de a taia.

IMG 20201007 WA0002 01

IMG 20201007 WA0004 01

Acest salam de biscuiti este un desert delicios, atat de gustos incat sotul meu caruia nu ii placea acest produs, a mai cerut a doua portie. Ma veti pomeni pentru el.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This