Ambasadorul zambetelor mici si mari!

In ritmul lor si al meu

by | Nov 12, 2016 | Jurnalul meu

​Ce am urat mereu in copilarie a fost  ‘hai mai repede’!

Cum sunt foarte organizata, incep mereu din timp, pentru a nu lasa impresia ca ne grabim. La Maria i-am organizat botezul din luna 7, cand am inceput sa vedem locatiile, am gustat torturi si am semnat cu fotograful. La Alexandru nu m-am grabit asa tare. Deja stiam DJ-ul, animatorii, fotograful si tortul, asa ca la el doar locatia am vizitat-o impreuna toti 4.

Cum fac sa nu ii grabesc pe ei? Pai incep din timp, cat mai din timp si in joaca. Eu sunt foarte punctuala si organizata. Asa sunt eu. Din cauza tatalui. Era un control freak care ma punea mereu sa imi cronometrez actiunile. Un fel de mica armata. Nu-mi plangeti de mila! Mi-a placut si mi-a prins bine. Mereu stiu exact cat imi ia sa fac un lucru. Si stiu cat imi ia un lucru si cand depind de cei mici. Totul sta in organizare.

Am o rutina bine pusa la punct, de la care nu ma abat si stiu exact cat timp am la dispozitie pentru facut diverse lucruri prin casa in timpul pe care il am atunci cand copiii sunt la somn spre exemplu.

Maria este foarte obisnuita cu programul ei si daca aud de altii copii ca plang cand merg la somn, a mea isi ia pisica in brate si o ia pe scari inaintea mea. Mai nou are seri sau pranzuri cand adoarme singura. Ma ajuta ca e independenta.Niciodata nu ii spun ‘hai mai repede’. In schimb ii povestesc ce vom face si trage ea de mine sa o imbrac, sa ii dau de papa, sa mearga la somn, depinde de ce urmeaza sa facem. Programul se schimba o data cu cresterea ei. Daca in primele luni adormea la 18.30, pe la 7 luni s-a mutat la 19.00, iar de la un an si 2 luni adoarme la 20.00.

Tot ce trebuie sa faci ca parinte este sa fii deschis si atent la nevoile copilului. Daca urla si tipa atunci cand vrei sa il culci/dai de mancare/etc. inseamna ca nu e momentul lui si nu este pregatit.

Citeste-i semnele! Si nu, nu-l grabi! Pur si simplu nu e gata!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This