Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Rasol de vită maturat cu legume la cuptor

Ador vita! Am descoperit-o târziu la 24 de ani. Poate și pentru că în familie am mâncat de prea puține ori această carne. Mama a învățat să o gătească culmea de la mine, acum câțiva ani și în ultimul an mai ales pentru că face pentru nepoți.

Ador ciorba de văcută și fără lipsă de modestie, nicăieri nu am mâncat mai bună ca cea făcută de mine. O să scriu rețeta la un moment dat.

Acum câțiva ani (vreo 7) am urmărit o rețetă de-a lui Jamie Oliver (sunt mare fan, aveam toate cărțile lui – poveste lungă). Nu este rețeta exactă (nici nu aș mai știi să vi-o spun) dar vă scriu pe cea adaptată după gustul meu.

Ingredientele sunt:

2 bucăți rasol vită maturat (neapărat maturat)

3 legături usturoi verde (sau o căpățână mare usturoi uscat)

O telină mare

7 morcovi

1 lingură ulei de măsline

1 cescuta apă caldă (sau o ceașcă vin roze când e doar pentru părinți)

1 ardei iute (dacă e doar pentru părinți)

Sare și piper după gust

Tăiați morcovii și telină bețe, usturoiul bucăți mici și ardeiul iute (dacă e pentru părinți).

Puneți într-o tigaie adâncă lingura de ulei de măsline și apoi adăugați toate legumele și usturoiul și lăsați 3 min. Scoateți și întindeti ca un pat într-o oală adâncă.

În tigaia din care ați scos legumele puneți bucățile de rasol și le lăsați 10 secunde pe fiecare parte apoi scoateți și puneți în oală pe patul de legume. Puneți sare și piper (mie nu îmi place cu piper). Puneți alte legume deasupra, turnati apă caldă sau vinul roze, acoperiți cu capac și băgați la cuptor la 140 de grade pentru 5 ore!

Din oră în oră întoarceți rasolul pe partea cealaltă, utimele 45 de minute lăsați la cuptor fără capac.

Poftă bună!

Multă grijă și iubire!

calendar text 2