Ambasadorul zambetelor mici si mari!

PRO sau CONTRA selfie?

by | Sep 13, 2017 | Jurnalul meu

Zilele trecute dezbateam cu o prietena subiectul selfie-urilor. Eram in parc cu copiii si cateva pustoaice langa noi se tot pozau in toate felurile: din dreapta, din stanga, zambind sau incruntandu-se. Prietena mea zambea si se uita amuzata ca nu s-au pus in ‘unghiul bun’.

Si eu imi fac selfie-uri, cand sunt undeva si nu e nimeni prin preajma, cand ii trimit sotului o poza cu mine pentru a-l face sa zambeasca intr-o zi proasta sau cand ii trimit fratelui poze cu mine si copiii.

Parerile sunt impartite intre cei care adora sa-si faca selfie-uri si cei care le urasc. Am auzit si povesti despre cei care nu isi fac selfie ca sigur ar fi niste persoane urate si din acest motiv nu isi fac singuri poze. La polul opus in schimb daca iti faci selfie sigur esti vreun narcisist care se iubeste mult.

De fapt cred ca adevarul este undeva la mijloc. Cunosc oameni care nu si-au facut niciodata un selfie si culmea NU sunt urate! Ba chiar as zice ca unele dintre ele merita pozate si inca mult. Cred in schimb ca exista o doza de nesiguranta mare la aceste persoane, desi sunt frumoase (nu cred ca Marilyn Monroe si-ar fi facut selfie, fiind cunoscuta pentru lipsa de incredere pe care o avea, iar ca ea au fost si sunt multe alte persoane). Atunci cand iti faci un selfie tii camera foarte aproape de fata, astfel ca iti poti vedea singur lucrurile care nu iti plac (am o prietena care are pistrui pe care ii uraste din copilarie, nu isi face selfie-uri, o alta careia nu ii place propriul nas etc.) si atunci declari ca esti impotriva acestui fenomen.

Unii cred ca devii antisocial daca iti faci selfie si ca in timp devii un singuratic. Nu vad legatura dintre cele doua. Ce fac atunci cand sunt singura pe munte cu sotul si nu este nimeni in jur si totusi vreau o poza? Sau chiar si atunci cand sunt in oras si e plin de lume in jur, totusi nu imi vine sa-i deranjez pe cei de langa mine (desi o fac atunci cand mi se pare ca intalnesc oameni draguti) sa ii rog sa ne faca poze.

Exagerezi atunci cand iti faci zilnic poze, postezi pe retelele de socializare si suferi cand nu ai suficiente like-uri. Atumci e clar ca devine o problema.

Cand nu recunosti persoana din poza cu cea reala este amuzant, daca nu penibil.

Sunt femei care se machiaza doar pentru a-si face un selfie bun sau persoane care nu posteaza poze cu ele neprelucrate inainte in tot felul de programe. Aceste persoane au o mare doza de neincredere sau de frustrari iar in pozele respective se vad mai frumoase. (Cand nu recunosti persoana din poza cu cea reala, devine o problema pentru cei din jur, iar aici deja nu mai are legatura cu ati face sau nu selfie).

Nu sunt vreo experta dar atat timp cat exista moderatie in toate, sigur nu e vreo problema ca iti faci un selfie din cand in cand.

Lasati societatea si pe cei din jur si faceti ce va place si va ajuta sa va simtiti bine.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This