Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Povestea unui pisoi salvat si framantarile acestuia (concurs)

by | Oct 16, 2018 | Colaborari

Nu mi-au placut niciodata pisicile si ca sa fiu foarte sincera, mereu mi-a fost teama de ele. Au o personalitate puternica si nu te iubesc oricum, ci doar daca au ele chef. Cam asta-i si personalitatea mea, asa ca ‘inca una ca mine’ nu se putea.
De-a lungul vietii am avut multi prieteni cu pisici. De cate ori ii vizitam eu stateam intr-un colt al casei si ele in celalalt. Se spune ca pisica simte, cu siguranta si ele ma simteau pe mine. Sotului meu nu ii plac nici lui pisicile, asa ca am ales simplu un catel, acum 4 ani.

Copiii mei in schimb, (ei bine nu stiu cu cine seamana), ar lua toate pisicile acasa sau macar ‘una mica mami, ca sa dorm cu ea in pat’.
Pana sa vedem noi ce varianta de pisici alegem, cumparam tot ce se poate cu pisici: carti, pisici de plus si tot ce mai exista cu aceste animale.

Maria Mazilu a scris o frumoasa poveste despre ‘Framantarile unui pisoi salvat‘. Este o carte usor de citit copiilor mici, pe intelesul acestora, plina de umor si vesela. Pana si eu, dupa primele randuri, parca am inteles altfel ‘viata de pisica’.
Desi inceputul este unul usor trist, cu pierderea pisoiului Thomas, dar ajungem sa il cunoastem pe Bumbi, un pisoi negru care este aruncat in albia paraului Valea Alba din Busteni si salvat de o familie ce mai are 2 motani-frati acasa, Ilie si Grigore.
Bumbi este negru si pentru ca a fost abandonat din acest motiv, ca sa nu aduca ghinionul in casa copiilor sai, Bumbi traieste cu teama ca intotdeauna i se va intampla asta.
Ilie si Grigore il adopta repede si il invata tot felul de pisicisme.
Desi este iubit si de oameni, dar si de cei doi frati-pisoi, Bumbi fuge de acasa in cautare de raspunsuri. Pentru ca nu poate omori si ii este frica de soareci, el nu e sigur nici ca este pisica. Ajuns in padure cu ajutorul unor veverite, isi traieste framantarile.
Nu va spun mai departe ce se intampla, in schimb va pot promite o carte cu multe aventuri dar si ‘probleme de om mare’.

Framantarile unui pisoi’ este o carte despre frici si despre cat de diferiti suntem unii de altii, dar si cat de greu sau usor ne acceptam.
Are un mesaj puternic si pe partea de relatie om-animal, pe care cateodata nu o luam foarte in serios.

Pe Maria Mazilu, autoarea cartii o puteti gasi si pe Mazy.ro sau pe pagina ei de facebook Maria Mazilu, unde publica poze din viata pisoilor, caci povestea creata de Maria este bazata pe viata pisoilor parintilor ei, iar ei sunt cat se poate de reali.

Concurs, mare CONCURS!

Am pentru voi un exemplar al cartii cu autograful autoarei, pe care vreau sa il fac cadou unei mamici ce isi doreste sa citeasca povestea copilului/copiilor ei.

Tot ce trebuie sa faceti este:
1. Sa imi scrieti in comentarii ‘Ce inseamna pisicile pentru voi’
2. Sa dati tag la 2 prietene care stiti ca sunt iubitoare de aceste mate delicioase.

Tragerea la sorti va avea loc pe data de 24 Octombrie.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This