Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Pana unde ajung ambitiile parintilor

O mai stiti pe micuta Cleopatra Stratan care canta toata ziua ‘Ghita’ si o data cu ea si o tara intreaga? La 3 ani a cucerit Romania si a devenit cel mai tanar bine platit artist de pe la noi si sunt convinsa ca nu s-ar fi oprit doar acolo. Un an am vazut-o in concerte si spectacole. Desi dupa succesul primului album, a mai inregistrat inca 3 albume, in spectacole a putut fi vazuta foarte rar. Principalul motiv fiind tatal ei care a declarat ca nu se astepta la acest succes si ca o retrage pentru a se ocupa de scoala si copilarie. Cleopatra a cantat si canta si in prezent alaturi de tatal ei, dar mult mai putin.

Am vazut-o intr-o emisiune pe Noelle, fetita lui Ingrid Vlasov, celebra creatoare de moda. Este o fetita foarte frumoasa dar si foarte matura pentru varsta ei. Mi-as permite sa spun mult prea matura. Era copia fidela a mamei ei ca si postura si atitudine. Rar mi-a fost dat sa o vad pe Ingrid Vlasov zambind si rar mi-a fost dat sa vad o fetita de 12 ani (cat avea acum an cand am vazut-o eu) atat de serioasa. Era imbracata in predominant in negru si i-as fi dat pe putin 20 de ani. Nu din cauza machiajului ci mai degraba a hainelor sobre si a atitudinii.

Geta Dor Popescu… Un copil care si-a urmat tatal pana la moarte. Nu am cuvinte sa descriu aceasta tragedie si nici nu vreau sa judec. Pentru judecat este doar Dumnezeu. V-am dat trei exemple diferite de copii in care a-ti urma si a-ti asculta parintele a fost primordial. Mi-a parut rau ca nu am mai vazut-o pe Cleopatra la TV dar il admir pe tatal ei ca a ales ce este mai bine pentru fiica lui si nu a exploatat-o asa cum au spus altii.

I-as da un sfat doamnei Ingrid Vlasov sa-i permita fiicei sale sa fie copil. Domnului Popescu nu mai am sa-i spun nimic… Se spune ca de mici copiii mostenesc talentul sau interesele parintilor. Este gresit! Poate doar dupa 10-12 ani putem vorbi de ce isi doresc copiii. Daca vor langa mama cand gateste, nu este pentru ca este interesata de gatit, ci isi doreste timp cu mama, iar mama asta face.

Maria a stat lipita de tatal sau cat i-a construit casuta. I-a dat cuie cand i-a cerut, i-a carat ciocanul dintr-o parte intr-alta si a invatat ce este o surubelnita. Nu este interesata de tamplarie ci era fericita ca tati este acasa in cursul zilei, nu doar seara. Maria cand ma vede ca machiez imi arata ca vrea si ea, dar acelasi lucru se intampla si daca ma vede calcand o camasa sau daca ma spal pe cap.

Geta Dor si sora ei cu siguranta au vrut pe munte, dar nu pentru performanta, ci pentru a-si petrece timpul cu tatal lor pe care doar pe munte il gaseau. Cu siguranta le-a placut si au fost fascinate, dar de aici pana a vrea performante si nopti inghetate e cale lunga. Ca ne place sa o spunem sau nu, nu va schimna nimic, dar doar ambitia tatalui a adus-o aici. Nu vreau sa fiu in pielea lui!

Fiecare parinte ar trebui sa-si traiasca propriile visuri in viata pe care o are, nu prin copiii sai. Nu facem copii ca sa traim ce nu am putut! Facem copii ca sa ii lasam sa zboare catre ce lumi isi doresc ei.

Multa grija si iubire!

sursa foto: Google

Pin It on Pinterest

Share This