Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Onestitate precara pe bani multi!

by | Jan 3, 2017 | Jurnalul meu

Cel mai citit blog din mediul online este cel al lui Tudor Chirila (si eu il citesc). Pe piata din Romania sunt in jur de 1500 de blogeri (nu exista o cifra exacta) dintre care 350 scriu despre copii.  Cand am vazut stirea asta anul trecut in iulie, mie nici prin cap nu imi trecea ca voi ajunge cu pasi timizi printre ei!

Doar cativa din fiecare domeniu sunt urmariti intens, restul sunt cititi sporadic. Voi, cititorii ne faceti mari sau mici pe fiecare dintre noi! Pentru mine cea mai importanta este increderea pe care o acord celui pe care decid sa il citesc!

Fiecare bloger are cate un motiv pentru care a inceput sa scrie: eliberare, faima, bani, publicitate si lista poate continua. Unii si-au propus de la inceput sa traiasca din asta, ceea ce nu este un lucru rau!

Eu scriu pentru ca imi place, pentru ca ma elibereaza, pentru copiii mei si pentru ca imi place sa ajut! Sunt totusi un un om prea onest pentru vremurile in care traim (justitiara din fire). N-as putea scrie orice doar pentru ca sunt platita.

Recunosc, m-am saturat sa citesc articole in care se vede clar ca este doar platit, fara sa creada in ceea ce scrie, acesta nefolosind produsul caruia ii face reclama. Articolele scrise din propria experienta vin din suflet. Celelalte suna ca reclamele TV.

Blogeri mai mari sau mai mici au devenit formatori de opinie, astfel ca cei care citesc chiar cred. Dar atunci cand iti vinzi principiile sau scrii articole care se bat cap in cap, cred ca este o problema si iti pierzi din credibilitate.

Cum ar fi: facem reclama la scutece (nici nu mai conteaza marca sau ca habar nu ai despre ele) desi tu ai un copil care merge la olita de multa vreme; sau spui ca mananci impreuna cu copiii preparate gata facute de un mare hipermarket desi ai tutoriale in care gatesti (e un pic cam greu de crezut ca nu ai timp sa faci o supa dar ai timp de preparate mai grele), sau articole despre cat de nociva e ciocolata iar in prag de Craciun povestesti de o firma celebra de crema de ciocolata si formele de biscuiti cu care vine la pachet! Sunt doar cateva exemple!

Mi se pare trist ca vindem orice oricui desi este clar ca tie sau copiiilor tai nu le dai acel lucru! Mi se pare a fi lipsa de respect la adresa cititorilor tai sa te ascunzi sub fraza: eu din asta traiesc (deci cumparati ca eu prefer sa mint si sa iau un ban decat sa fac altceva). Sunt pozitiva si cred intr-o lume in care facem lucrurile pentru scopuri bune! O lume in care punem mai presus interesul general de propriul interes. (Daca tot mint politicienii, macar noi sa nu o facem intre noi)

Am fost intrebata daca eu voi scrie articole platite. Raspunsul este ca nu stiu.  Dar ce puteti fi sigure este ca voi scrie doar despre produsele in care cred cu adevarat.

Toate au un marketing bun, bani de investit (reclame tv, articole platite etc) si cam atat! Deci, plaja va fi mica! Aviz firmelor producatoare: nu conteaza cati bani aveti de oferit pentru a va scrie un articol, daca nu imi place produsul testat nu voi scrie despre el. Ce veti gasi pe blogul meu sunt DOAR produse pe care le folosesc si tot ceea ce consider eu ca este SANATOS cu adevarat! Aici NU veti fi gasi lucruri pe care eu nu le-as folosi cu copiii mei sau pe mine.

Prefer sa ma apuc sa fac ce stiu mai bine: sa ma informez, sa citesc si sa gasesc variante de a va ajuta sa treceti mai usor prin experienta de mama, astfel incat sa va puteti bucura si mai mult de clipele cu picii vostri!

Multa grija si iubire

Pin It on Pinterest

Share This