Ambasadorul zambetelor mici si mari!

O zi din viata unui bebelus

A fi bebe nu e lucru mic.

Desi pare ca viata mea este simpla, nu-i deloc asa! Oare-si inchipuie cineva cum este sa fii dependent de altcineva?

Da, mami a mea este un deliciu, mai ales cand face tot felul de fete pe care nu le pricep, dar rad pentru ca este amuzanta.

Dar parca as face si singur acele lucruri.

Ma trezesc dimineata cu chef de joaca. Dar pot sa ma joc? Nu prea!

Ma ia si ma schimba, ma infofoleste in tot felul de toale si cand termina imi da laptic. Aahh pai pe asta nu-l refuz, decat cand nu am chef sau ma doare burtica, altfel lapticul este prietenul meu. Mi-l da imediat ce plang dupa el, asta daca nu mi-l da mami inainte ca acum.

Dupa ce mananc ma ia si ma tine ridicat pe umar. Nu prea imi place, dar e bine cand scot niste zgomote din burtica si nu ma mai doare.

Iar apoi iar stau. Se joaca cu mine cand are timp, altfel o vad doar cum se plimba pe langa mine. Ce mi-ar placea sa stea mai mult cu mine, dar stiu ia si ea o pauza. Probabil ca nu este usor sa stai cu mine, dar eu stau si ma uit dupa ea, iar cand o vad ca dispare tip tare sa se intoarca si sunt tare fericit cand o face.

Pe la pranz ma ia somnul. Mami iar ma fataie sa ma schimbe cand eu vreau doar sa adorm. Plang pentru ca mi s-a facut si foame iar acum nu stiu daca vreau sa adorm sau sa mananc. Offf tare nehotarat mai sunt. Ba pap, ba adorm. Si in sfarsit somn..

Ma trezesc buimac, cine stie cat oi fi dormit. Mami unde este? Ce nu-mi place cand sunt singur. Hai sa tip un pic ca sigur apare. Mami mereu apare cand eu o strig!

Vai, uite ca a venit mami a mea. Si ce bucuros sunt! Ii rad si dau tot din maini si din picioare. Ce fericit sunt cand ma ia in brate si ma pupa si imi vorbeste. Nimic nu-i mai frumos pe lumea asta decat sa fiu in bratele ei!

Iar ma schimba, asta nu-mi place. Hopa, am facut si caca. Si eu rad si ea rade si uite asa iar ma schimba. Stiu, abia m-a schimbat dar daca acum s-a intamplat..

Papam, iar lapticul bun primesc.

Mami imi canta si ma danseaza, se invarte cu mine prin casa si radem amandoi. Azi vad ca a scos si cartea magica. Iar imi arata imagini si imi povesteste ce doar ea intelege. Dar nu-mi fac griji, nu le stiu acum, dar le voi sti mai tarziu pentru ca mami mi le va arata.

Lumea asta mare este mult mai mica cand mama e cu mine.

A venit si tati acasa si ce fericire pe mine ca sunt amandoi. Imi place sa ii urmaresc pe amandoi, tati o imbratiseaza pe mami si o pupaceste iar mama e toata un zambet. Apoi cand se satura unul de altul vin la mine si ma danseaza de la unul la altul.

Dar eu am obosit. S-a facut tarziu. Mami pregateste baita si urmeaza balaceala. Ce-mi place in apa, am multe jucarii si imi place sa stropesc tot in jur. Dupa ce termin baita, urmeaza masajul de dinainte de somnic. Asa mi se inchid ochii la el, dar mai stau sa pap un pic.

Ma frec la ochisori, gata, nu mai vreau nimic, vreau doar sa dorm.

Ihmmm aproape ca am adormit la mama in brate si simt cum ma priveste cu dor si ma saruta in somn.

Ce bine e sa o am pe mami a mea!

Multa grija si iubire!

Foto:MVPhotography.ro

calendar text 2