Ambasadorul zambetelor mici si mari!

O maternitate privata, posibil infectata cu Coronavirus dupa ce o femeie a nascut acolo saptamana trecuta si a fost confirmata pozitiv

Anul trecut pe vremea aceasta eram insarcinata in 34 de saptamani cu Achim.
Zilele acestea ii multumeam lui Dumnezeu ca nu trec prin asta acum. Am avut o sarcina grea si o panica de moarte, fiind a treia cezariana cu risc crescut de ruptura uterina. Nu stiu cum as fi facut fata stresului.
Visul meu a fost sa nasc la privat, in acelasi spital asa cum am facut cu ceilalti doi.

Azi am citit peste tot, despre ‘femeia inconstienta’ (am citat din postarile vazute) care a pus in pericol un intreg spital.
Pe 13 martie, la clinica privata Medlife din capitala, o femeie a nascut, semnand pe propria raspundere ca nu a intrat in contact cu vreo persoana bolnava sau ca nu a calatorit in ultima perioada in vreo zona rosie sau galbena.
In timpul operatiei ea a suferit un puseu de febra si  a fost stabilizata. Abia atunci a recunoscut ca intrase in contact cu cineva din Spania. Medicii au trimis informarea la DSP dar acestia au raspuns ca nu e cazul sa fie testata.
La o saptamana dupa a mai avut un episod de febra si a fost diagnosticata cu pneumonie, fiind testata de DSP, avand ieri rezultatul confirmat pozitiv pentru Covid19.

Nu cred sa existe femeie care sa nu se fi pus in locul ei si sa se fi gandit ce greu i-a fost.
Sunt convinsa ca, asa cum multi inca cred ca este o mare exagerare a acestui virus si ca de fapt ‘nu exista’ si aceasta mamica era convinsa ca ‘ei nu i se intampla’ si este in siguranta si ea si copilul.

Daca 1% ne gandim si la cei din jur, atunci ne-am lua toate masurile de precautie.
In primul rand mamica trebuia sa ia in calcul ca daca exista si cea mai mica sansa sa ia acest virus, medicii trebuie sa fie pregatiti sa o poata salva pe ea si pe puiul ei.
A riscat diverse complicatii, la care medicii nu ar fi stiut cum sa reactioneze. Noroc ca a fost ‘doar febra’ in timpul operatiei, dar si aceea ar fi putut degenera in ceva mai grav.
In al doilea rand, bebele trebuia protejat, consultat, verificat si urmarit.
Astfel, ea a pus in pericol si viata lui.
Nu mai spun de alte mamici cu care a interactionat sau poate a dormit, asistentele care au fost la toate mamicile de pe tura ei, plus tot personalul prezent la nastere.
Imi e tare frica de ce vom auzi in urmatoarea perioada despre pacientii si medicii din acest spital.
In urmatoarea perioada vor fi urmarite si testate persoanele expuse.
In momentul de fata mamica si bebelusul sunt urmariti la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.

Nu o pot judeca pe femeie. Imi imaginez ce a fost in sufletul ei si ca nu i-a fost usor si nu ii va fi nici de acum inainte. Da, e grav si a pus in pericol atatia oameni, dar stiu si cat de fragile pot fi femeile in starea de dinainte de a naste si cate frici le urmaresc. Nu, nu as fi facut asta, dar nu o pot judeca dupa alegerile mele.  Dragi mamici, care urmati sa nasteti, Va rog NU va puneti viata in pericol, nici pe a bebeluslui si nici pe a celor din jur.
E nevoie sa fim cat mai responsabili si sa respectam masurile de precautie impuse.

Ce a declarat mama (toata declaratie o gasiti aici)

‘Care este nemulțumirea ta?

-Din 16 martie am tot insistat să fiu testată pentru COVID și cei de acolo au reacționat foarte târziu. Nu vreau ca lumea să creadă că eu sunt de vină. Conducerea spitalului sau DSP, nu știu cine a așteptat atâtea zile până să-mi facă testul și a permis accesul la mine a tuturor asistetelor, a greșit. Nu m-am simțit rău abia sâmbătă, 21 martie, cum zice clinica Medlife. Din 16 martie, când am făcut al doilea puseu de febră, am cerut testare la noul coronavirus.’

Concluzia: e foarte posibil ca Spitalul Meldife sa se inchida si medicii sa intre in carantina, multe mame disperate nestiind unde vor naste sau cu cine…

Ce ati fi facut in locul mamei?

Stirea oficiala de pe site-ul Medlife o gasiti aici.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This