Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Nu toate nasterile sunt la fel

Mi-ar placea sa spun ca toate nasterile sunt la fel (asta in cazurile fericite) dar din pacate nu este asa.

De cand eram mica visam la cum imi voi naste copiii natural, la cum voi impinge de 2 ori si gata iese copilul, visam la momentul magic (desi pe atunci nu stiam ca ii spune ‘ora magica’) cand dupa ce imi nasc puiul imi este asezat pe piept si cum nu se ve dezlipi de acolo. Pe la 20 de ani cand intrase si in tara noastra nasterea in apa eram sigura ca asta voi alege si totul va decurge minunat.

Da, am avut vreo 2 momente cand chiar am visat la nasterea acasa (pe mine mama m-a nascut acasa, deci nu era chiar asa o tragedie, chiar daca a fost cu peripetii).

Am visat ca sotul va fi in sala si ne vom bucura impreuna de toate acele momente.

Pe atunci nu stiam de fapt cate implica o nastere, nu stiam ca nu depinde totul doar de tine, nu stiam cum e cu spitalele de la noi, nu stiam de complicatii si nici de nasteri premature.

Cand am ramas insarcinata cu Maria am zis clar naturala. Dupa nici 3 luni si cateva probleme am trecut la cezariana. Nu mai spun ca micuta s-a grabit si mi s-a rupt apa la 35 de saptamani. La Alexandru a fost programata la 34 de saptamani, avand risc crescut de ruptura uterina.

Daca regret? Ei bine am luat lucrurile cum au venit. Am nascut intr-un spital privat echipat cu tot ce ii trebuia pentru sectia de neonatologie. Nu a trebuit sa imparta incubatorul cu alti copii, asa cum se intampla la stat. Am avut o echipa minunata de medici care ai avut grija de noi. Serviciile spitalului au fost impecabile (cu 2 mici exceptii) si ma bucur ca am nascut aici.

Atunci cand te pregatesti de o nastere trebuie sa iei in considerare si aparatura si echipa de medici de care ar putea avea nevoie copilul in caz de complicatii.

Au auzit o mama care spunea ‘ca nu intelege de ce toata lumea naste prin cezariana, ca doar toate femeile sunt sanatoase si fara probleme’. Ei bine, cu cateva exceptii de langa mine, cu nasteri naturale impecabile, din pacate cunosc doar sarcini cu probleme! Inclusiv eu am avut la ambii copii.

Imi place cand citesc povesti de nasteri frumoase. Prietenea mea Oana, care a nascut in Anglia de 2 ori a avut 2 nasteri de vis naturale fix asa cum le visam si eu. Mi se pare incredibil cand imi povesteste.

Poate ca afara e mai usor. Poate ca afara se sprijina mai mult.

Anca are o campanie tare frumoasa BornAbroad cu povesti de nastere din alte tari.

Va invit sa ii vizitati pagina si sa cititi niste povesti uimitoare. Frumoasa campanie!

Voi ce povesti aveti de nastere? Cum v-ati dorit sa nasteti si cum a fost de fapt?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..