Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Nu mai traiti Sarbatorile in competitie cu cei de langa voi!  

In 36 de ani am trait tot felul de Sarbatori de iarna. Si singura si departe de parinti si cei dragi si divortata si cu prieteni si cu iubit si fara.
La 21 de ani plecam din tara si sarbatoream Craciunul altfel decat tot ce traisem pana atunci.
Un Craciun in desert, o tara cu iz de 1001 de nopti, fara brad, sarmale sau oameni cunoscuti mie. In Ajun de Craciun am ales sa lucrez pana la 3 dimineata, cand obosita fiind am intrat in camera goala unde stateam, oftand cumva ca Mosul nu are cum sa apara la mine. Imensa a fost surpriza cand la mii km de casa am gasit pe pat un cadou ambalat frumos in hartie rosie. A fost prima oara in viata de adult cand am simtit ca Mos Craciun exista, doar ma gasise acolo.
Am avut Craciunuri cu curcan si casuta de turta dulce, dar si Craciunuri unde frigiderul era gol iar eu voiam doar sa fiu singura.
Am avut Nopti de Revelion unde am petrecut pana dimineata si Nopti in pijamale, fara sa fiu mama. Nopti cu prieteni dragi si nopti de seriale.
Toate au fost extraordinare pentru ca toate au fost ale mele. Iar asta a insemnat ca eram in viata si eram sanatoasa.

Citeam zilele trecute o statisica care spunea ca de Sarbatori exista cea mai mare rata de sinucideri din an, la nivel global.
Sarbatorile nu sunt despre cate sarmale pui pe masa sau cu cati oameni te vezi.
Sarbatorile sunt despre sufletul tau si sa fii bine tu cu tine. Am fost singura de Sarbatori si nu doar o data. Stiam ca e doar un an din lunga mea viata si m-am bucurat de singuratate, pijamale groase, ciocolata, vin si filme bune. Aveam 30 de ani si ma bucuram de mine fara sa imi treaca prin cap vreun gand negru, doar pentru ca prietenele erau acasa cu copiii si sotul. Eu ma bucuram de liniste si de ce viata avea sa imi aduca.

Recunosc ca, acum cu 3 galagiosi, as mai vrea macar o zi asa, va puteti imagina linistea? Ar fi vacanta, nu alta… 😄😉😂 (cred ca orice mama obosita ar putea spune asta 😁)

A avea familia langa tine este minunat, dar nu ceilalti te fac fericit daca tu nu esti fericit. Fericirea nu se gaseste la ceilalti, ci in sufletul tau. Abia atunci iti gasesti si linistea si iubirea si stii ca orice Sarbatoare, oricum ar fi sarbatorita, este frumoasa.

Nu toate Sarbatorile trebuie traite la fel. Bucurati-va cand traiti si altfel, la fel cum o faceti si cand regulile societatii spun altceva.
Traiti pentru voi si mai putin pentru ceilalti!
Curtea vecinului nu e mai verde, are doar alte soiuri de flori si iarba.

Ce fac in Noaptea de Anul Nou?
Ciocolata, vin si filme si ma rog sa doarma copiii. Si nu as schimba-o pentru cea mai tare petrecere!

Multa grija si iubire!

calendar text 2