Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Nu mai aruncati cu pietre in biserica ca nu face nimic in pandemie!

by | Apr 14, 2020 | Mai buni pentru ei

‘Popii astia, nu fac nimic. E plin de bolnavi si ei stau si isi tin banii pentru ei’
‘Ai naibii preoti, nu te cununa daca nu le dai bani’
‘Toti sunt cu super masini si cu aur din cap pana in picioare’

Preotii si bisericile traiesc din donatii! Nu este nimeni obligat sa doneze.
Nu platim cota parte din salariu pentru biserica, asa cum platim muuult pentru sanatate si avem vai de ele spitalele. De ce acum alergam dupa donatii si aparatura?? Ce face statul cu banii nostri?
La medic cati au mers si inca merg cu plicul?
Ca nu te cununa fara sa platesti si ca bisericile au taxe?
Ei bine si sunt si medici care nu primesc plic si preoti care nu au taxe.
In biserica unde am botezat copiii nu exista taxe, daca nasul lasa ceva daca nu, nu.
Am botezat si eu si am cununat (la alte biserici decat mi-au fost botezati copiii) fara taxe si am lasat ca nasi ce si cat am vrut noi. Nimeni nu ne-a conditionat asa.
Decat sa caute omul un preot si o biserica dupa sufletul lor, prefera sa mearga la coltul strazii unde nu e ce isi doresc si ii pun pe toti in aceeasi oala.
Ca sunt si preoti uscaturi? Suuunt. Am dat si eu de unul acum multi ani.
Dar unde gasiti fara uscaturi? In spitale? In politie? In politica? In invatamant?
Diferenta e ca daca nu iti place scoala copilului, il muti. Daca nu ai incredere in medic, il schimbi. De ce nu faci la fel si cu preotul? De ce nu cauti pana gasesti unul dupa sufletul tau?

Ce au facut acestia in perioada decat a inceput pandemia, putini stiu, pentru ca Dumnezeu le cere sa fie smeriti si lor si noua, si cand facem fapte bune sa le facem dupa sufletul nostru nu ca sa ne laudam!

Cate televiziuni au filmat bisericile si preotii care alearga necontenit de cand a lovit pandemia? O singura stire am vazut la ProTv saptamana trecuta despre Episcopia Sucevei si Radautilor. In rest, se scrie doar sa arunce cu pietre fara sa stie cineva cat fac de fapt toti in toata tara.

Stiti ca in toata tara parohiile, manastirile si eposcopiile au grija de batranii lor, ducandu-le mancare si oferindu-le consiliere?

ajutacubucrie.ro este o platforma creata de Patriarhia Romana si Federatia Filantropia pentru a spriijini eforturile la nivel national in criza COVID-19.
Pe aceasta platforma online gasiti si linia telefonica gratuita 0800-800.368 undese poate cere, dar si oferi ajutor pentru cei vulnerabili si izolati din toata tara.

Ce fac in perioada Manastirile, bisericile, preotii si calugarii?

Episcopia Sucevei si Radautilor a donat doua aparate si 2.000 de kituri de testare COVID-19 pentru Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, in valoare totală de aproximativ 100.000 de euro?

Episcopia Sibiului A renuntat la alocari bugetare de 1.500.000 de lei destinate repararii bisericilor, cerand redirectionarea acestor bani catre Spitalul Judetean Sibiu si Spitalul Judetean Brasov, pentru urgentele si dotarile medicale necesare in contextul pandemiei Covid-19.

Episcopia Bucurestului:
1. A oferit peste o tona de fructe, peste 1.400 de sandvișuri, 1.000 de produse de patiserie Spitalului „Matei Bals”?
2. A distribuit aproape 600 de portii cu hrana calda persoanelor aflate în izolare la domiciliu (pentru batrani si mame singure cu unul sau mai multi copii).
3. A infiintat (in colaborare cu ISU București-Ilfov) numarul unic de apel 0799.785.491 pentru cei aflati in situatii de grava de vulnerabilitate sociala, unde acestia pot cere alimente si hrana calda; numai în luna martie au donat peste 900 de portii de mancare.

Manastirea Neamt ofera locuri de carantina, unde deja se afla a doua serie de persoane in carantina.

Episcopia Ramnicului Ofera 200 de locuri pentru carantina de mai bine de doua saptamani.

Episcopia Vadului, Feleacului si Clujului
ofera zilnic peste 300 de portii gratuite de hrana la domiciliu pentru persoanele varstnice, bolnave sau aflate in autoizolare (prin Cantina „Sfântul Arhidiacon Ștefan” sunati la tel: 0733070590; Cantina parohiei „Sfânta Treime” sunati la tel: 0723690203; Cantina „Sfânta Mc. Filofteia” sunati la tel: 0749404795; Cantina Fundației „Protopop Aurel Munteanu” sunati la tel: 0364800568; 0748191670).
Tot ei pun la dispozitia autoritatilor 340 locuri de carantina.

Episcopia Aradului a contribuit cu suma de 72.500 lei la achizitionarea a 8 sisteme de ventilatie si monitorizarerespiratorie destinate Sectiei de terapie intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Arad.

Episcopia Husilor a pus la dispozitie o ambulanta si a donat 20.000 de euro Spitalului Judetean de Urgenta din Vaslui pentru achizitionarea unui aparat de depistare a virusului SARS-Cov-2.

Episcopia Craiovei a donat echipament medical de tratare a COVID-19 pentru Spitalul „Victor Babes” din Craiova.

Episcopia Timișoarei a achiziționat 4 echipamente medicale de monitorizare a pacientilor, in valoare de peste 30.000 de euro, pentru Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.
A donat si 2 concentratoare de oxigen spitalului C.F. Timisoara.
Iar manastirile din jur ofera hrana calda pentru vulnerabili si izolati.

Episcopia Argesului si Muscelului a donat echipamente si produse medicale in valoare de 50.000 de lei pentru Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Pitesti. La nevoie pune la dispozitia autoritatilor spatii pentru carantina si asigura masa pentru persoanele fara adapost.

Episcopia Caransebeaului ofera 500 de portii de mancare zilnic pentru persoanele vulnerabile din Caransebes, Resita, Oravita, Moldova Noua, Bocsa si Baile Herculane. Pentru acest serviciu exista doua numere de telefon: 0766283351 și 0766549129, dati-le celor care ar avea nevoie.

Pe Patriarhul Daniel toata lumea il injura, dar cati stiu ca a donat si doneaza din salariul personal bani pentru materiale de protectie pentru voluntarii platformei ajutacubucurie.ro.

Manastirile din toata tara confectioneaza in aceasta perioada lenjerii din bumbac 100% și saci din panza pentru hainele persoanelor infectate, pe care le vor dona spitalelor.

De ce am scris de fiecare? Nu ca sa ii laud, pentru ca ei fac ce fac mereu, nevazuti de oameni.
Eu am scris ca sa auziti si de ei, sa stiti ca exista si poate ii ajutati sa mai auda si altii de ei. Simt nevoia sa ii si scot in fata si sa le multumesc! Binele se face in liniste nu se face public! Oare cand vom invata asta? Cand vom invata ca nu esti platit cand faci un lucru caritabil? Cand vom invata ca sa dai cuiva de mancare nu se face cu apartul foto in mana? Cand vom invata ca nu strigi in gura mare pe cine ai ajutat.

Va rog sa imi scrieti ce a facut statul si vreun politician. Nu de alta dar pe ei II PLATIM din banii nostri. La biserica DONAM pentru ca vrem si NU e treaba lor sa faca munca statului!

Daca vreti sa vedeti lista completa a bisericilor cu ce au donat, intrati AICI.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This