Ambasadorul zambetelor mici si mari!

De ce sa nu le dati copiilor sucuri din comert

by | Nov 22, 2016 | Uncategorized

Zilele trecute am reusit sa ies in oras cu sotul meu. Doar noi doi! N-am mai iesit doar noi doi dinainte de-a naste, dar si atunci aveam burta la purtator, deci nu eram chiar singuri.

Am fost la mall sa vedem un film. Sa va spun cand a fost ultima oara cand am vazut un film? Fiind la mall, doar noi doi, ai libertatea de a privi in jur, libertate care lipseste cu desavarsire cand sunt cu ai mei prichindei.

Si uitandu-ma in jur am putut observa si parinti cu copii. Copii de toate varstele.

1 din 3 copii aveau cate un suc in mana.

Unii cu sucuri carbogazoase care sunt interzise si adultilor, altii de varsta mai mica, de 2,3 ani, cu sucuri asa zise sanatoase din piureuri de fructe. Spun asa zise sanatoase pentru ca toate reclamele sucurilor pentru copii tipa ca sunt naturale, ca sunt facute din piureuri de fructe si chiar legume.

Ati citit eticheta? Nu voi da nume, pentru ca mari diferente intre aceste sucuri de pe piata nu sunt, dar va voi detalia ce scrie pe eticheta. Majoritatea nu depasesc 50% piure de fructe! 50%?? Pai si restul sucului din ce e facut?

Arome! Consumul de arome din sucuri poate cauza: reactii alergice, cancer, ameteli si inrautatirea astmului.

Sirop de glucoza-fructoza! Stiati ca are functia de indulcitor natural si este facut din porumb? Consumul acestui sirop poate cauza: crestere in greutate ce poate duce la obezitate (oare cati copii sufera de obezitate in tara noastra?), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

In Romania aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, 20% fiind supraponderala. 40% dintre copii sunt supraponderali, incepand cu copiii de gradinita. Obezitatea este factor de risc in aproximativ 75% din bolile contemporane: un roman din 3 este supraponderal, 1 din 4 este obez.

Tot ce dau copiilor mei este ce le pregatesc eu dar si acestea rar. In rest multa apa! Este cea mai sanatoasa!

Copiii vostri cum vor fi atunci cand vor fi adulti?

Multa grija si iubire!

Sursa acestor date este siteul Ministerului Sanatatii Publice

Pin It on Pinterest

Share This