Ambasadorul zambetelor mici si mari!

NU am cum sa nu imi ajut copilul!

Nici bine nu a trecut Saptamana Luminata ca sunt nevoita sa ma intorc la nepoteii.
Cel mic e bolnavior, in spital cu mami a lui, iar ceilalti doi pici ma asteapta cu nerabdare. Cand m-a sunat Ana sa imi spuna ca este in spital cu bebe Achim inima mea de mama s-a perpelit din cauza distantei. Cand devii mama, devii pentru tot restul vietii chiar daca copiii iti sunt mari si sunt la casele lor. Inima de mama sufera mereu alaturi de copilul sau si fiecare suferinta a lui devine suferinta ta.

Pe langa durerea fiicei care ma tragea inapoi era si dorul de nepoti. Odata lipiti de suflet se lipeste si dorul de ei.
Acum, cand scriu, sunt in masina care alearga printre terenurile proaspat arate. Peste iarba firava si cruda a primaverii nu vad decat ochisorii nepoteiilor mei si manutele lor intinse, gata pentru imbratisarea cu care ma intampina de fiecare data cand merg la ei si dupa care eu sunt topita.
Nu, sa nu credeti ca ei asa o tin mereu, sunt foarte rezervati cu “imbratisarile”. Ma imbratiseaza la sosire si la plecare. La sosire cu bucurie la plecare cu lacrimi in ochisori ca de fiecare data pentru ca ei si-ar dori sa nu mai plec.
Maria cu care am vorbit ieri la telefon mi-a zis: “Vino la mine Bubule ca mi-e tare dor de tine! Apoi a vrut sa stie ce face tataia, Mogli si Toto. Mogli si Toto sunt cei doi caini a lui tataie, un ciobenesc si un labrador care sunt parte din familie. Cum ajung nepotii la noi primul lucru este sa mearga sa vorbeasca si sa se joace cu ei.
Apoi l-au intrebat pe tataie daca au iesit capsunile in gradina. Adora sa ia cosuletul si sa mearga sa adune capsuni din gradina si sa le manance cu pofta.


Am ajuns la kilometrul 44 si pe marginea drumului se intinde deoparte si alta padurea  reinoita de un verde crud, iar prin padure parca-mi vad nepotii alergand.
Incep sa ma foiesc si sa nu mai am rabdare. Vreau sa-i vad mai repede si nu au trecut decat trei saptamani de cand nu i-am vazut.

Cate bunici sunt ca mine? Cate mai sunteti topite dupa nepoteii vostri? Cate va simtiti mai tinere si mai puternice in preajma lor?

Eu asa ma simt pentru ca ei imi dau aripi si sunt intr-un neintrerupt zbor in preajma lor.

Sa aveti bucurie-n suflet, pace si iubire-n casa.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This