Ambasadorul zambetelor mici si mari!

NOI facem sau copilul face..?  

‘Noi abia ne-am trezit.Noi am inceput diversificarea.Noi iesim afara.Ne-am spalat pe dinti.

– Care ‘voi’? Vrei sa spui copilul!

– Nu! Noi!’

Stiu, stiu discutiile celor ORIPILATI de parintii care vorbesc la plural depsre lucrurile pe care ‘aparent’ doar copilul le face, dar ce sa vezi, daca stai sa analizezi multee dintre ele le faci odata cu copilul.

Ne-am Diversificat

Eu m-am ‘diversificat’ impreuna cu ai mei copii. Pentru ca ei nu au mancat singuri. Mi-am asumat ca nu aleg autodiversicarea si ca prima regula mereu a fost sa mananc ca mananca copilul.
Iata-am diversificandu-ma, cu succes as spune de 2 ori pana acum. Nu am mancat atata piure de morcov si dovlecel in viata mea. Si trebuia sa si zambesc.
Deci da, Noi am inceput diversificarea.

Facem pipi

Pentru ca cel mai bun exemplu este sa ii arati copilului, nu doar sa ii spui, atunci cand am mers la baie mereu am explicat copilului ce fac si aveam pregatita langa mine olita, pe care ii invitam sa faca, daca au nevoie si ei. Lucrul acesta a ajutat pentru ca Maria sa faca caca doar la olita de la un an, iar Alexandru de la un an. Si da, facem pipi impreuna.

Abia ne-am trezit

Cu cine sa doarma si sa se treazeasca daca nu cu mama? Dormim, ne trezim impreuna.

Ne-am spalat pe dinti

E un alt obicei pe care copiii mei l-au deprins cu usurinta pentru ca l-am facut mereu impreuna. Nu ii spal pe ei pe dinti, ci ne spalam impreuna.

Concluzia mea?
Credeti ca ai mei copii nu stiu ca ei fac caca sau ca ei mananca?
Va spun cu inima pe inima ca nu mi-au zis vreodata ‘mama, fa caca cu mine’ sau ‘mama, papa si tu chiar daca nu vrei acum’.
Nu au fost confuzi niciodata si fiecare cere ce isi doreste.
Daca e sa nu pricep foarte tare un lucru e acela cu ‘noi avem 3 ani’. Dar na, pot sa inteleg ca ea are 3 ani de mamicie si 3 ani impreuna 😊.

Fiecare casa si mama cu obiceiurile sale si cu ce ii face fericiti. Voi ce credeti?

La voi cum e? Copilul face sau voi faceti? 😁

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This