Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Nastere naturala dupa cezariana

La noi, lucrurile au stat un pic invers. Am nascut prin cezariana prima data, la Maternitatea Cuza Voda, din Iasi, pur si simplu de teama. Eram tanara, cu putin peste 20 de ani si pierdusem o sarcina la 11 saptamani.  Mi-am dorit ca lucrurile sa iasa perfect, dar nu a fost deloc asa…. Am adus pe lume un copil special, anuntata fiind că am nascut un copil sanatos…povestea este lunga si stufoasa.  Durerile de după cezariana nu le-am simtit deoarece, toata atentia mea a fost asupra copilului si „ce pot face?” pentru ai fi bine.
Imi amintesc că al meu m-a asteptat cu un buchet mare de trandafiri rosii la usa, după ce am iesit din Sala de operatie (cel mai mare si cel mai frumos, din toti anii, de când ne cunosteam), impreuna cu mama mea si nanuta copilului.

Se poate si natural!

La cea de-a doua nastere, am ales sa nasc natural. S-a intamplat la Londra. Sotul a asistat in Sala de nasteri, ba chiar m-a tinut de picior si a tipat la mine, sa imping „corect ” si sa nu umflu falcile, cum faceam, ca si cum eram experta sau el era vre-un dr.  gineco.  Pare ciudat poate, dar fara el acolo, simt ca nu as fi reusit.
Nu am primit flori nici atunci nici dupa, in schimb am adus pe lume o bebelina de 4.280 kg, care a dat cantarul peste cap, cum se spune.  Dacă e sa recomand, as merge pe varianta naturala. E mai sanatos, din toate punctele de vedere. La mine la bb unu, nici el nu m-a ajutat prea mult nefiind intors in pozitia corecta, decizia fiind cezariana.

La prima nastere sotul a facut slalom printre masini si a mers cu viteza luminii sa ajunga macar când ies din operatie, deoarece Ora 10 când am intrat in cezariana mi-a fost comunicata fix in dimineata cu pricina.

La fetita durerile au inceput  (usoare ce-i drept) dimineata la Ora 4 si am mers cu sotul la urgenta. Pentru că aveam probleme cu  tensiunea, au decis sa nu ma trimita acasă, mai ales că trecusem de termen cu doua saptamani fara doua zile. La 2 noaptea după ore intregi de travaliu si swaps incercari de a provoca nasterea, cu doar cateva clipe inainte de a semna pentru epidurala, m-i sa rupt apa si am avut dilatatie 10 si permisiunea de a impinge.  In 10-15  minute, am nascut.
Contrar mamicilor care pozeaza happy pentru mine a fost un mare uofff bine că sa terminat! Bine că e sanatoasa! Mi-au pus-o pe burtica, am alaptat-o!
L-am intrebat pe sot „E frumoasa ” mi-a raspuns „e printesa !”Dacă el e multumit, ce mai conteaza!

Ideea este că după ce mi-am revenit, după cateva ore, am schimbat-o in alte hainute si de atunci suntem de nedespartit! Cele mai bune prietene. Bine recunosc că O fac pe „mama ” din când in când că e trisoare si si-o ia in cap! Isi traieste copilaria frumos! E desteapta si frumoasa si ne-a schimbat tot Universul!
Ii multumesc cerului, pentru tot!
Cred ca toate mamicile merita un premiu atunci cand nasc!

  • Povestea de azi este a Alinei Z. care mi-a scris despre nasterile ei.
    Va astept si voua povestile despre cum ati nascut, iar eu le voi publica in fiecare sambata la rubrica #delaparintelaparinte
    Sigur veti ajuta multe mamici cu ele.
calendar text 2