Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Momzilla sau ce face lipsa de somn unei mămici!

Ce frumoase sunt filmele cu mămici perfecte, fără cearcane și liniștite. Există clar, dar sigur au o armată de ajutoare: bone, bunici etc.

Cu siguranță suntem frumoase (sau ne străduim la anumite evenimente) și ieșim măcar decente în parc, dar sunt zile când abia mai poți deschide o geană și îți pasă prea puțin ce bluză ai pe tine când ieși afară.

Când te măriți ți se spune ‘bridezilla’ că o iei razna cu pregătirile dar când ești mămică ce nume s-ar potrivi în cele mai obositoare zile? Momzilla?

Obișnuiam să nu funcționez fără 8 ore de somn. Și adevărul este că dacă nu aveam lângă mine un soț care să mă ajute, probabil că nu aș fi reușit să fiu o mamă prea drăguță pentru copiii mei. În primele luni de viață cu copiii intri într-o transă de zombie cu care te obișnuiești. Cam aia este viața ta, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Partea grea e când ieși din zombăială și există doar excepții de astfel de nopți nedormite (cum a fost azi noapte la mine) și simți că abia tragi de tine. Copiii te vor fresh la joacă, iar tu abia auzi ce îți spun. Cu greuuu te abtii să nu tipi la ei. Și da, în zilele de genul ăsta cu siguranță o vei mai și face.

Ce se întâmplă când nu dormi?

Oboseala distruge viteza cu care celulele cerebrale comunică, putând provoca blocaje temporare de memorie şi vedere.

Blocajele cognitive ne împiedică să percepem şi să reacţionăm la lumea din jur (sot, copii, factori externi), lipsa somnului producând asupra creierului aceleaşi efecte precum cele observate în urma consumului de alcool.

Fără somn devenim furioși! Lipsa de somn incită oamenii să se concentreze asupra experiențelor negative și să interpreteze greșit expresiile feței sau ale cuvintelor (câte prietene nu am pierdut în perioada în care eram obosită)

În timp, din cauza oboselii se creează probleme emoționale așa cum este depresia ce apare frecvent la mămici.

Știați că?
Inteligența, limbajul și modul în care judecăm sunt afectate de ‘pierderea noptilor’? Creierul nu mai are puterea de a percepe corect lucrurile care ne sunt transmise iar noi ‘uitam’ din ceea ce vrem să exprimăm mai departe.

Pentru o bună funcţionare a creierului este nevoie de somn! Trimite-ti momzilla la somn pentru a putea reveni zâna cea bună.

Cu alte cuvinte, devenim certărețe și nebune, nu suportăm pe nimeni și doar noi avem dreptate…

Adevărul e unul: NU aș fi o mamă bună dacă soțul meu nu ar fi un super tătic pentru copiii noștri și nu m-ar lasă să dorm!

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This