Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Mami, de ce vine Mos Craciun pe 25 decembrie? (Sau ce sarbatorim de Craciun)

by | Dec 23, 2019 | Viata cu copii

E seara de Ajun si azi ne-am pus la povesti toti 5 in patul mare, mai devreme de ora de somn pentru a avea timp pentru povestile de Craciun.
Achim a stat in brate la tati, cat Maria si Alexandru si-au impartit cartile cu povesti.
Pana sa se decida cu care sa incepem Maria m-a intrebat foarte serios: ‘Mama, de ce vine Mos Craciun pe 25 decembrie? De ce nu vine si el vara, cand e cald?’.
‘Pe 25 decembrie s-a nascut bebe Iisus si..’
Alexandru, m-a intrerupt:
‘Bebe Iisus al Maicii Sfante?’ (Ei stiu de Maicuta Domnului ca de Maica Sfanta pe care o recunosc in biserica si o stiu din icoane si carti).
‘Exact. Bebe Iisus este copilasul Maicii Sfinte. Ei bine, El a venit pe lume acum multi, multi ani, pe 25 decembrie, asa cum Maria s-a nascut acum 2 zile.’
‘Si la ce spital a venit el?’, m-a intrebat iar Alexandru.
‘Oo, bebe Iisus nu s-a nascut la spital. S-a grabit sa vina si s-a nascut intr-o iesle, cu multe animale pe langa el, care i-au spus ‘Bine-ai venit’. Tot atunci, bebe Iisus a fost primul bebelus din lume care a primit daruri de la 3 magi, ce l-au vizitat. De atunci, in fiecare an, toti copiii primesc cadouri de la Mos Craciun, trimis de Iisus.’
‘Deci de aia stie tot Mos Craciun. Stie de la Iisus.’, mi-a spus Maria, zambind. ‘Si primesc  cadouri toti copiii? Chiar daca au facut nazdravanii? Si parintii primesc?’.
‘Toti copiii primesc cadouri, oricate nazdravanii ar fi facut, pentru ca sunt minunati. Darurile de Craciun sunt magice. Acestea aduc si bunatatea si cumintenia in ele, pentru ca cei mici sa faca mai putine nazdravanii. Si parintii primesc pentru ca isi iubesc asa mult copiii’, le-am spus.
‘Mami, sa stii ca eu am simtit asta. Anul trecut nu imi aduc aminte ce am primit, dar stiu sigur ca am fost mai cuminte anul asta. Iar tu mami meriti cel mai mare cadou pentru ca tu ne iubesti cel mai mult’, a terminat Alexandru si mi-a pus cartea in fata.
‘Maine dimineata gasim cadouri sub brad? Si le desfacem pe toate?’, m-a intrebat Maria.
‘Maine desfaceti fiecare cate cadouri va doriti. Apoi mergem sa il vedem pe Iisus in casa lui si sa ii spunem ‘La multi ani’.
‘In casa lui? Unde e casa lui?’, m-a intrebat ghidus iar Alexandru.
‘La biserica. Acolo e casa lui, unde noi ne impartasim’.
‘Pot sa ii duc si lui un cadou maine?’, m-a intrebat Maria.
‘Poti sa ii duci ce vrei!’, i-a spus si tati.
‘Mami dar cum il vedem pe Iisus?’, a intrebat iar Maria.
‘Iisus e in inima noastra. IISUS e ca iubirea, nu se vede dar se simte si il simtim de fiecare data cand ne atingem inima si ne gandim la El’.

Alexandru a pus imediat mana pe inima si a inceput sa sopteasca: ‘Stiu ca maine e ziua Ta si ca mergem sa te vedem. Dar poti trimite, te rog, niste zapada la schimb?’

Am zambit cu tati, apoi le-am citit si povestile din cartile alese de ei.

‘Maine mergem sa te vedem Isuse, dar te rog si de la noi, trimite niste zapada!’.

Cine le spuneti copiilor ca este Mos Craciun si de ce vine pe 25 decembrie?

De Craciun nu vreau nimic, anul acesta doar MULTUMESC pentru tot ce am, pentru ca simt ca am totul.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This