Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Mami, cum facem sa vina somnul?

‘Mami, cum sa fac sa vina somnul? Uite eu stau aici si vreau sa vina. Dar apoi imi aduc aminte de atat de multe lucruri incat cred ca fuge de cate am spus. Ma lasi sa ti le spun?’

Acum un an scriam despre cum ma rog sa adoarma copiii inainte sa tip la ei. Ca voiau apa, ba inca o poveste, ba frichinit in pat pana imi fugea toata rabdarea.
Procesul de adormire nu s-a schimbat foarte mult dar cred ca incep ori sa devin eu mai relaxata (culmea si cu un bebelus) ori contientizez si mai bine faptul ca ei cresc si au mai multa nevoie sa fie ascultati.
Si cand vorbeste copilul mai mult daca nu inainte de somn?

Tin minte inca de cand eram foarte mica ca cel mai mult adoram momentul de dinainte de somn, seara cand venea mama in patul meu si stateam de vorba despre de toate. Sunt convinsa ca era foarte obosita, lucra, acasa facea de mancare si curat, avea si ea 3 copii si fiecaruia se straduia sa ii ofere timp, seara de seara, fara exceptie. Eee si eu ma puneam pe palavragit si povesteam cate in luna si in stele, iar mama ma asculta si mai casca din cand in cand.

Eu nu fac la fel de multe ca mama. Am ajutor de la sot si de la ea cand poate.
Somnul de seara de cele mai multe ori e cu sotul, eu culcandu-l pe cel mic. Dar luna aceasta am ales ca cei mari sa nu mai mearga la Scoala de Vara de la gradinita si sa stea cu mine. Asta inseamna ca toate somnurile de pranz sunt cu mami sau pe mami.
Si sa te tii de cate povesti are sa iti spuna. Iar dupa ce termina ea, incepe Alexandru.
Si dupa ce vorbim cate in luna si in stele incepe sa intrebe:
‘Si eu cum sa dorm? Ca nu vine somnul la mine..’

Iar eu le raspund mereu la fel:
‘Inchizi ochii si zana somnului se prinde de pleoapele tale si le trage usor in jos pana cand devin atat de grele ca nu le mai poti deschide.
Asa ca inchizi ochii si astepti sa vina.’
Se amuza teribil de Zana Somnului si in functie de cheful lor ori au chef de ea ori o alunga de cateva ori pana cand o lasa sa isi faca treaba si adorm in sfarsit linistiti.

Zane pentru somn mai are cineva sau suntem singurii?

Poza de cover este facuta azi la somnul de pranz cand cei doi au ales sa doarma pe mine. Eu storcosita bine dar ei atat de fericiti. Pentru ca #ImbratisarileVindeca

Multa grija si iubire!

calendar text 2