Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Mamelor, NU va mai judecati!

by | Jan 11, 2017 | Jurnalul meu

Eu si cea mai buna prietena a mea suntem prietene de 13 ani! Suntem firi total diferite si acum ca suntem mame, ne crestem copiii diferit! Ce ne-a tinut prietenia atatia ani, este ca desi avem opinii diferite, nu ne-am simtit judecate nici una, in ciuda faptului ca ne spunem parerile! Amandoua suntem mamele perfecte pentru proprii copii, indiferent de deciziile luate!

Am un secret pentru voi!
Nici eu, nici alte mamici care scriu nu detinem adevarul absolut despre cresterea unui copil! Eu va povestesc despre experientele mele! Va scriu despre ce sfaturi citesc si urmez in educarea copiiilor mei! Va spun despre ce m-a ajutat pentru a trece de momentele mai grele!

Dar.. toate aceste lucruri va pot ajuta sau nu. Copiii sunt diferiti asa cum noi mamicile suntem diferite! La carte spune: faceti un program copilului de somn, alaptati, nasteti natural, nu dati ciocolata, vaccinati-i sau nu, nu-i lasati la TV! Dar nu aceste lucuri fac dintr-o mama o mama buna! Fiecare mama alege ce este bine pentru copilul sau!

Ce face o mama perfecta este iubirea, daruirea, emaptia, atentia si rabdarea pe care o acorda propriului copil! Si ce daca vecina de langa voi nu ii da ciocolata si voi da? Este alegerea ei dar nu si a voastra! Ce daca o mama isi tine copilul treaz de Revelion si una il culca! Nici una nici alta nu isi frustreaza copilul, ci alege asa cum crede de cuviinta pentru copilul ei!

Mamelor care vin si va spun cum sa faceti cu copilul vostru puteti sa le spuneti scurt: e copilul meu, dar sa nu puneti la suflet si sa nu le luati personal! Este o mare diferenta cand o mama doar va povesteste despre cum face cu copilul ei, nu o luati ca si cand va judeca, nu o face!

Nu va simtiti criticate, atacate si nu deveniti defensive! Nici o mama nu trebuie sa urmeze exemplul altei mame daca nu-si doreste acest lucrul! Nu va mai comparati cu alte mame! Nu va mai judecati pentru fiecare cuvant spus! Bucurati-va de copilul vostru fara sa faceti comparatii! Nu va face bine nici voua, nici lui!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__sm=”1″ columns__md=”1″ animate=”bounceIn” slider_nav_color=”light” ids=”4909,825,13394,1391,13113,8651,5551,13968,517″ title_size=”small” readmore=”Citeste” readmore_color=”success” badge_style=”circle-inside” excerpt=”false” image_height=”75%”]

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This