Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Mama de cariera si mama casnica

Femeile sunt competitive!

Femeile cu frustrări sunt în competiție cu alte femei!

Femeile fericite sunt în competiție doar cu ele însele!

La fel se întâmplă și cu mămicile!

Totuși, nu toate mămicile au aceleași dorințe! Unele își doresc să aibă cariere de succes pentru că asta le împlinește, iar alte mamici și-au creat universul în jurul copiilor. Există plusuri și minusuri în ambele cazuri. Care-i cea mai fericită? Depinde de dorințele personale!

Vorbeam cu o prietenă, care își adoră băiețelul și care îmi spunea ca s-a întors la muncă după 6 luni. Pur și simplu se pierduse pe ea însăși fiind acasă doar cu copilul. Are o poziție importantă într-o multinationala. Intorcandu-se la servici și-a regasit fericirea interioara și a putut fi o mamă mai bună.
Așa cum eu, de când sunt mamă, mă gandesc cu oroare la momentul întoarcerii la servici. A fost o poziție pe care am indragit-o mult și care m-a facut foarte fericită. Am fost genul de persoana care pleca zâmbind în fiecare dimineață. Totul până când au apărut ei doi. Acum totul meu sunt ei! Și nu vreau să pierd nici un minut din viața lor!
Poți fi o mamă cu o carieră frumoasa care să-și vadă copilul o ora seara. Dacă în acea ora ești dedicată 100% copilului tău, vei recupera orele în care ai lipsit. Pe de alta parte, dacă ești o mămică care sta acasă, dar esti ocupată cu alte activități și îți ignori copilul si nevoile lui, cam stai degeaba cu el. Lipsa timpului petrecut cu proprii copii va avea repercursiuni de la vârste fragede, precum: agresivitatea cu cei din jur și chiar cu proprii părinți, tristețea si chiar apariția depresiei.
Copiii au nevoi puține! Incercati sa închideți ochii pentru un minut si sa vă aduceți aminte ce vă lipsea în copilărie, care erau jocurile preferate, ce va plăcea sa faceți cu părinții voștri si aplicați cu proprii copii. Pe scurt: intoarceti-va in copilarie si copilariti din nou! Ca părinte ti s-a dat șansa sa-ti retrăiești propria copilarie mult mai frumos! Iar copilul tău îți va fi cel mai bun partener de joacă! ​
Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This