Ambasadorul zambetelor mici si mari!

‘Lasa-l jos, ca il inveti in brate!’

‘Lasa-l jos, ca il inveti in brate!
E bebe acum dar vezi tu mai tarziu cand iti va rupe spatele.
Tu chiar nu vrei sa faci nimic fara bebe in brate?
Cat ai de gand sa il cari, pana la 18 ani?
Dar nu vezi ce mare e? Ditamai vlajganul si ti tot in brate cu el
Da-te jos din bratele mamii tale, ca tu esti mare si nu e frumos!’

Le-am auzit pe toate, pe rand la cei trei copii ai mei. Cand la Maria, cand la Alexandru si nici acum nu sunt ferita. Ba mi se mai si adauga: Nu te-ai saturat la al treilea?

Nuuuu! Nu m-am saturat. I-as tine in brate inca pe atat. Daca nu in bratele mele ar trebui sa se invete, atunci intr-ale cui?

Tinutul in brate este tot ce au nevoie inca de cand se nasc. In bratele mamei se simt in siguranta din primele momente de cand vin pe lume pana cand vor invata sa zboare. Si tot vor avea momente cand se vor intoarce in cuib.

Ii ajuta sa se linisteasca cand sunt agitati.

Ii ajuta sa isi dezvolte creierul.

Ii ajuta sa se simta iubiti si sa simta iubire.

Ii ajuta sa isi calmeze colicii sau durerile dentare.

Ii ajuta sa doarma bine.

Ii ajuta sa fie bine.

Nu exista moment mai frumos dintre o mama si puiul ei ca imbratisarile care ii leaga. Imbratisarile dintre ei este limbajul lor secret.

Imbratisarile sunt bune zilnic, iar la noi sunt cu sutele. Maria are nevoie de ale ei, Alexandru pe ale lui iar Achim da o mare dependenta.

Bucurati-va cat puteti de mult caci, din pacate, acest tinut in brate tine prea putin, de obicei in jur de 1 an, pana cand incepe sa mearga si sa exploreze tot ce e in jur.

Dupa aceea va mai sta doar: cand e obosit, cand e suparat, cand s-a lovit si mult mai rar doar pentru ca vrea sa stea acolo.

Maria mea imi sta in brate maxim 5 minute, apoi ma pupa si fuge pentru ca realizeaza ca mai are treburi de facut.

Luati-va copiii in brate ori de care ori plang, ori de cate ori fac o prostioara, ori de cate ori simt ei sau voi. Imbratisarile ajuta la dezvoltarea echilibrului emotional. Un copil imbratisat va fi un copil vesel, cu incredere si sigur pe el.

Un parinte imbratisat de copilul sau va fi mereu un parinte fericit! Nu exista prea mult in brate, exista in schimb prea putin!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Tine-l in brate cat vrea el! Dureaza mai putin decat vrei tu..