Ambasadorul zambetelor mici si mari!

La divort, copilul NU este moneda de schimb!

Ne-am luat din iubire si …am ajuns sa ne batem pe copil. Nu stiu cine se casatoreste imaginandu-si ca va ajunge la divort. Cand m-am casatorit credeam ca e pentru toata viata. Apoi, grijile, viata cu totul ne-a facut sa uitam unul de altul. Azi o cearta, maine alta si cineva a spus cuvantul ‘DIVORT’ pentru prima oara. Apoi o mai repeta si chiar se ajunge acolo. Copilul? Are 5 ani.
O adoram amandoi dar acum el nu intelege ca ea are nevoie sa stea cu mine. O poate vedea in weekend. Oricum era plecat in cursul saptamanii. Fetita nici nu ii va simti lipsa. Dar el este incapatanat si nu vrea sa inteleaga. A zis ca imi da mai putin bani pentru ea daca nu o poate vedea cum vrea el. Dar el nu intelege.  Gradinita e departe de el. Ar insemna sa stea mult in masina, pe cand eu stau la doi pasi de ea.
Ce vrea fetita? Dar cine o intreaba? E mica. La 5 ani nu stie ce vrea. Ea oricum nu intelege asa ca mai bine o feresc si ii spun ca tati e la serviciu’.
Mara, 32 de ani, in prag de divort

‘Ticalosul ala nu o sa vada nimic de la mine. Dupa ce i-am dat cei mai buni ani din viata mea, a fugit cu ‘amica’ lui de o viata. Stiam dar nu am vrut sa vad. E lasa, ca nu o sa-si mai vada copiii. N-are decat sa urle in instanta. Eu am bani sa ii cresc si singura’.
Tania, 37, mama a doi copii

‘Sotia e plecat cand baiatul avea un an. A luat-o razna prin Italia. A plecat pentru o vara si nu s-a mai intors. Nici nu m-a intrebat de copil. Eu m-am chinuit singur cu el. Copilul a plans dupa ea, dar l-am facut sa uite. Acum nu mai stie cine e. Are 4 ani si nebuna vrea sa impartim copilul. A zis ca ne ducem in tribunal. Nu are castig de cauza, dar nici o zi nu vreau sa il vada. Nu merita!’
Marius, 29 de ani.

V-ati iubit dar intr-o zi nu ati mai vorbit aceeasi limba. Intr-o zi omul de langa voi a devenit un strain la care nu stiti cum sa va uitati. Va intrebati neincetat cum ati ajuns in acel punct. Si decideti sa divortati. Nu sunteti nici primii, nici ultimii, deci asta e.
Ati putea fi in schimb primii care fac lucrurile diferit pentru copiii pe care ii aveti.

‘Daca-mi dai copilul cand ti-l cer, iti dau cu 500 ron mai mult’.
‘Il vreau de Craciun si tu il ai la anul’.
‘Treaba ta ce faci cu copilul, eu am treaba’.

Copiii NU sunt moneda de schimb, atunci cand va hotarati sa divortati!

Oricat de grele sunt despartirile, oricat de mult suferiti, oricat de multa ranchiuna s-a strans, puneti copilul pe PRIMUL LOC.
El nu a cerut sa vina la voi, voi l-ati chemat. Merita parinti, chiar daca cuplul NU mai functioneaza.
Relatia dintre un copil si un parinte functioneaza atat timp cat cei doi se vad, cat mai des. Relatia de atasament si cunoastere reciproca doar asa creste. Distanta emotionala apare atunci cand copiii isi vad rar tatal.
Copiii au nevoie in egala si de mama si de tata.
E gresit sa crezi ca un copil are nevoie doar de mama. Tatal are un impact emotional imens in  viata unui copilul, asa ca nu-l indeparta de el.

‘Sunt si mama si tata pentru copil’.

E gresit sa crezi ca le poti face pe toate si oricata iubire ai avea, nu tine loc de imaginea tatalui. Daca nu exista, copilul si-l va imagina in fel si chip, va visa la el si cand va creste isi va blama mama ca nu i-a dat voie sa il cunoasca.

Nu decideti in locul copilului!

Intrebati-va copilul, chiar de varsta mica, ce isi doreste, dar nu le sugerati raspunsul prin atitudinea voastra. Atunci cand copilul isi vede mama plangand sau tipand de furie la adresa tatalui, copilul va tinde sa copieze comportamentul.
Nu uitati, ca divortati unul de altul, nu de copil!

Multa grija si iubire!

Exista viata dupa divort
Tati nu va mai sta cu noi!

Pin It on Pinterest

Share This