Ambasadorul zambetelor mici si mari!

La 3 copii sigur iti iei bona, nu?

by | May 21, 2019 | Jurnalul meu

‘3 copii si nici o bona?’
Cred ca pot numara pe degete oamenii care NU m-au intrebat daca ‘macar la al treilea’ sa imi iau bona.

‘De ce mi-as lua’, ii intreb.
‘Pentru ca esti o persona activa, lucrezi de acasa, mergi la evenimente… Cum faci?’
Le spun ca am noroc de sot care isi ia liber daca poate. Da, toate evenimentele la care merg sunt stabilite cu cateva saptamani inainte iar eu si Alex ne stabilim calendarele impreuna. Principalul e sotul. Daca el are un eveniment sau alta intalnire importanta nu merg. Altfel, spun ‘da’ cu mare drag.
Tocmai de aceea de azi pe maine e imposibil de cele mai multe ori.

‘Cum faci fata la 3? Nu obosesti? Eu am unul si nu mai pot’

Aici tine de multe aspecte si chiar si asa si eu am zile cand nu mai pot.
Dar in principal tine de copii, cat sunt de energici, de intelegatori, de varsta si interese si da si de setarea mentala a parintelui.
E ca atunci cand ai de trecut un rau si stii ca trebuie sa o faci orice ar fi. Cam asa si cu ai mei. Stiam ca vreau 3. Ii am si sunt sanatosi. De ce sa nu ma bucur de ei?


Sigur ca avem zile mai bune si zile mai putin bune. Sigur ca si ai mei tipa si cer ‘Acum’ cand eu fix atunci nu pot. Sigur ca si eu cedez si ridic tonul sau tip. La mine sunt exceptii, la ei sunt mai dese.
Dar iau totul cat pot de relaxat si accept si inteleg chiar si momentele noastre cand nu suntem in cea mai buna forma. Tot noi suntem.

Nu imi iau bona si probabil ca si daca as fi facut 5 copii tot nu luam. Nu inseamna ca e gresit sau ca asa ar trebui sa faca toata lumea.
Tine doar de nevoile si dorintele fiecaruia.

Proiecte amanate …. pe termen indefinit

Pentru ca nu am bona si mama vine doar din cand in cand, nu apuc sa fac multe dintre proiectele pe care mi le doream. E mai important pentru mine sa il tin pe Achim in brate o zi intreaga daca are nevoie si sa aman un articol. E mai important sa ma bucur de orice grimasa pe care o face si sa zambesc printre gene cazute. E mai important sa ma bucur de Maria si Alexandru atunci cand sunt acasa si sa fiu singura cu care isi impart imbratisarile (e da, si cu tati sau bunicii cand sunt).

Deci nu, nu imi iau bona.
Sunt de ajuns eu, sotul si noi 5.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This