Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Kinetoterapia si premergatoarele

by | Jan 27, 2017 | Informații, Pași mici...

Ieri am fost la o sedinta de evaluare de kinetoterapie. Am primit un voucher de la clinica unde am nascut. Va spun sincer nu mi se parea necesar. Dar avand in vedere ca Alexandru s-a nascut prematur la 34 saptamani, am zis ca rau nu este! Am ajuns la clinica cu 10 minute inainte de sedinta. Foarte draguta si curata clinica, personalul foarte amabil.

De la telefon mi s-a spus sa aduc fisa de externare, certificatul de nastere si ecografia de sold si fontanela. La sediu am completat o fisa si mi s-au facut copii dupa actele aduse. Apoi am fost preluati de terapeuta. Dana, a fost deschisa si atenta cu Alexandru, nu l-a fortat iar atunci cand nu ii placea sau incepea sa planga se oprea si facea o pauza. Acest lucru mi-a placut mult, mie personal nu imi plac medicii sau cei care au contact cu un bebelus, sa il forteze.

Alexandru este bine, dar din vina mea, pentru ca l-am pus in premergator este un pic incordat si are tendinta de a sta pe varfuri. Nu esre nimic grav dar mi-a interzis premergatorul (va povestesc dupa si treaba cu aceasta jucarie). Mi-a aratat exercitiile pentru relaxarea talpilor, stimularea spatelui de a sta in fundulet fara ajutor, cum sa il ajut sa se ridice in fundulet, stimularea de a-l ajuta sa se rostogoleasca corect si cum sa il ajut sa porneasca de-a busilea. Sunt o serie de exercitii foarte interesante.

Trebuie sa le fac cel putin jumatate de ora de 2 ori pe zi. Imi pare rau ca la Maria nu mi-a trecut prin cap sa vin la o astfel de sedinta. Cred ca m-ar fi ajutat foarte mult. Maria a mers de-a busilea dupa ce a mers si s-a rostogolit foarte tarziu, pe la 7,8 luni. E sanatoasa, fara probleme, dar cred ca as fi putut sa o ajut mai mult.

Azi am inceput exercitiile cu Alexandru si este distractie mare pe el si pe sora-sa care vrea si ea sa-l ajute. Va recomand din suflet sa mergeti in jur de 5,6 luni, nu mai tarziu si nu mai devreme, la o astfel de evaluare cu bebe. Va va ajuta mult! (Pe cei la care am fost, ii gasiti pe www.kinetobebe.ro)

Ieri a fost ultima zi de premergator.

L-am  facut pachet si este in pod. La Maria nu am avut premergator. Citisem cat este de nociv si nu am luat. La Alexandru pentru ca este mult mai activ decat a fost ea, am crezut ca il ajut, doar am prietene cu copii care au crescut in premergator si sunt bine. Mi-a placut sa il vad cat de fericit alearga dupa Maria si cum se distreaza ei doi. Ei bine, aman distractia asta pentru cand va merge singurel. Intre fericirea de acum si sanatatea lui, aleg sanatatea lui.

Faza cu premergatorul este asa. Toate modelele de premergator spun ca poti incepe cu 6 luni sa il folosesti. Terapeuta ne-a spus ca nici un copil nu trebuie pus in premergator inainte de a se ridica singur in picioare (cu sprijin, dar singurel), abia atunci inseamna ca este pregatita coloana. Pai ati vazut vreun pici de 6 luni sa se ridice singur in picioare? Atunci de ce producatorii spun ca e ok ca de la 6 luni sa fie pus in aceste premergatoare? Sa va ganditi la asta data viitoare cand va ganditi daca sa ii puneti intr-unul sau nu..

Multa grija si iubire!

Nota: acest articol nu este sponsorizat si va scriu doar din propria experienta!

Pin It on Pinterest

Share This