Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Jocurile Mariei

by | Jan 13, 2017 | Informații, Pași mici...

Las in mana mamicilor mai creative jocurile de motricitate sau educative (desi si ale Mariei pot face parte din aceste categorii ☺️) si va povestesc de jocurile normale ale Mariei (ce pot fi aplicate atat de usor).

Important pentru jocurile Mariei este sa aiba pionul de baza adica parintele (cel mai adesea eu, pentru ca eu stau acasa cu ea). Mentionez ca aceste jocuri sunt jucate in casa, cand vremea este rea sau afara cand este vremea este buna.

Primul si jocul ei preferat:
Alergatul in jurul mesei, urmarita fiind de mami. Acest alergat nu este facut oricum. Se alearga in picioare in prima parte (cand intr-o parte cand intr-alta, sa nu ametim), apoi cand dam semne de oboseala, continuam de-a busilea, apoi cand chiar nu mai putem ne taram pe coate. Dupa 30 de minute de antrenament intens, picam (eu inaintea ei) late.

Al doilea joc, pe care ce-i drept il prefera cu tati, este fotbalul:
Poarta este in dreptul usilor ce dau in gradina. Se alearga, se suteaza, Maria dadea cu dreptul in minge, dinainte de a merge singura (o fi vreo mica viitoare fotbalista?), se faulteaza (tati o ia si o invarte si o pupaceste, intinsi pe jos amandoi) si se da gol, nici nu mai conteaza cine castiga ci cum se alearga cu mainile in sus si se striga tare: gooool! (Saracii vecinii nostri 😳😁)

Si cel de-al treilea, preferat cu mami, caci tati mai are de invatat, joc la care este invitat si Alexandru, este dansul in 3. Eu il tin in brate pe o parte pe Alexandru iar cu mana libera o tin pe Maria de deget ea facand mii de piruete si dansand ca o ratusca. Muzica nu conteaza, dar a inceput sa aibe preferinte, iar cand nu ii place o melodie striga tare: nuuu! Si eu schimb canalul! Mare distractie pe noi! Sper sa va cuprinda bucuria jocurilor noastre si sa ne urmati exemplul!

Revin si cu alte jocuri!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This