Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Iubesc viata langa copiii mei

Azi vreau sa va vorbesc mai mult de prezent si nu de trecut, caci toti ar trebui sa ne concentram mai mult pe ziua de AZI.

Sunt de aproape o luna la fiica mea si-i multumesc lui Dumnezeu in fiecare seara ca mi-a dat sansa de-a fi bunica.
Bunica pentru Maria care este un copil minunat si atat de iubitoare cu fratiorul ei Alexandru dar si cu cel care e pe drum.
Ma uit la ei cu drag cum amandoi in fiecare seara au un ritual sa vorbeasca cu Achim cel care inca e pe drum, il pupa si-i spun cat de tare il doresc in viata lor. Deja fiecare este gata sa imparta jucariile cu bebe dar si pe mami.

Seara dupa baita e ora de citit iar eu ma topesc cand ii vad. Sunt binecuvantata ca pot sa asist zilele astea la fericirea lor de fiecare seara. Ambii stau cu capusoarele lor mici si ochii mari a semne de intrebare, pe pieptul lui taica-so care le citeste povesti, iar mama lor se face si ea mica, mica langa ei trei.


Cum sa nu vrei sa opresti timpul in loc si sa-i vezi mereu asa, toti seara de seara citind povesti inainte de culcare. Nu stiu cate familii mai fac asta, dar eu ma bucur ca toti sunt impreuna pentru a se bucura de acest lucru.
Ce-si poate dori mai mult o bunica, decat sa inmulteasca dragostea de unu la doi, la trei, patru, la cinci?


Si asta cu dragostea inmultita e valabil pentru fiecare din cei trei copii ai mei, fiindca fiecare are perechea lui, iar inima mamei devine a bunicii si e una mare, mare cat un soare fiindca e direct proportionala cu numarul dublat in casatorie si triplat de venirea nepotilor.
Si ii port pe toti in suflet cu aceeasi bucurie, cu aceeasi iubire egala pentru toti.

Simt ca am aripi de inger, apoi de heruvimi, apoi ii intrec si pe acestia pentru ca bunicile primesc cate un rand de aripi de la fiecare nou membru aparut in viata si inima lor.

Deci sunt bunica, sunt toata un zbor neincetat, un zbor al bucuriei, un zbor al implinirii, un zbor printre ingerii mei dragi.
Fiecare om isi doreste in firescul vietii sa aiba copiii la casele lor si apoi sa aiba nepoti.
Dupa ce acestia apar iti dai seama ca tu ca om ti-ai rotit cercul prin viata si ca te apropii de final.
Nici nu mai conteaza cat mai ti-a harazit Dumnezeu din firul vietii: o luna, un an sau zece? Tu stii ca esti pregatit sa pleci dincolo fiindca aici ai pe cine sa lasi si toti sunt bine.
Are cine sa mearga mai departe din neamul tau pentru a duce focul vietii.
Fericirea dragilor este compusa din astfel de clipe si seri de neuitat cu multe povesti, ochi mari, chicote si iubire fara margini.

Sa aveti bucurie-n suflet, pace si iubire-n case.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This