Ambasadorul zambetelor mici si mari!

In plina pandemie, milioane de americani (si mii europeni) sunt in strada!

by | Jun 3, 2020 | Mai buni pentru ei

Inca de la inceputul pandemiei, cand lumea lua la misto Covid19, am scris ca eu anul acesta nu plec din tara, ca stau in casa si ca port masca, desi nu imi place acest lucru.
Cu toate astea sunt un om care citeste si pro si contra despre orice subiect, asta si pentru ca nu cred ca exista un adevar absolut doar de o singura parte.
Nu cred in povestile conspirationiste dar imi pun intrebarea ‘Dar daca…’
Sa crezi orbeste doar o singura parte, fara sa iti pui vreo intrebare, e gresit. Parerea mea.

Saptamana trecuta George Floyd, un barbat afro-american de 46 de ani a murit (a facut “stop cardiac si pulmonar” din cauza imobilizarii sale) in timp ce un politist a stat cu genunchiul pe gatul lui, minute in sir, desi omul spunea ca nu poate respira. Video-ul este cutremurator.

De cateva zile anarhia s-a instaurat in peste 75 de orase din America (Washington, New York, Minneapolis, Chicago, St. Louis si lista continua) unde milioane de oameni protesteaza mai pasnic sau mai agresiv, purtand mesajul ‘I can’t breathe’ (Nu pot respira), ultimele cuvinte spuse de George Floyd.

‘America se descompune!’ (scriu cele mai multe ziare de la noi si din afara)

Recunosc ca nu am inteles ce legatura are vandalismul si violenta la orice le iese in cale, cu plangerea penala la adresa politistului.
Le inteleg durerea stransa in atatia ani, dar isi distrug tara copiilor lor. Toti plangem si urlam de furie cand cineva drag moare, cand se intampla o nedreptate, dar nu distrugem ce e in jurul nostru. (Sau nu ar trebui sa o facem!).
Din pacate, nu este prima oara cand se intampla abuzuri in America, in ultimii ani cazurile de afro-americani impuscati de politie inmultindu-se. Puteti citi mai multe pe Radio Europa Libera.

Moartea lui George Floyd a fost doar ‘motivul’ eliberarii unor neputinte. Pe de o parte, abuzurile facute de politie si rasismul pe care putini il recunosc ca exista, pe de alta situatia economica proasta in urma pandemiei.
Printre protestatari se afla si multi caucazieni sau hispanici cu situatii financiare bune, dar care sunt frustrati deopotriva de tot ce se intampla.

Ma uit in fiecare zi la stiri si sunt consternata. Ma rog sa se termine, pentru ei si pentru noi. Toti vom fi afectati.
Intre timp protestele au inceput si la Londra, Manchester, Paris, Amsterdam, Berlin si Zurich, unde mii de oamenii protesteaza impotriva rasismului institutionalizat.

Degeaba striga oficialitatile ‘Virusul e inca acolo. Inca suntem in carantina’.

Pana cand presedintele Trump se va trezi si va gasi o solutie, eu sunt curioasa cum milioane de oameni care sunt pe strazi, unii purtand masca iar altii nu, in plina pandemie, vor fi afectati. Cati se vor imbolnavi si mai ales cum vor fi tratati daca asta se va intampla.
Virusul e inca acolo!

Cand ramai fara nimic, se pierde si frica.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This