Ambasadorul zambetelor mici si mari!

In ce vacanta sa NU iei cu tine copilul (0-3 ani)

by | May 16, 2017 | Informații, Pași mici...

Zilele trecute am fost la Roma pentru 4 zile. Frumoasa Roma, vai de picioarele mele… Am mers 13 km zilnic si nu exagerez! Alex a calculat in fiecare seara distantele pe care le-am parcurs. Am stat la 2 km de Collosseum (desi pe booking spunea ca sunt la 800 m de Collosseum) si am folosit metroul doar de 2 ori: in dimineata in care am fost la Vatican si inca o alta dimineata cand am fost la Campi de Fiori, in rest am folosit doar picioarele.

Am intalnit foarte multe familii cu copii de toate varstele din toate colturile lumii. Si toate aveau un punct comun: copii obositi! Mi se rupea sufletul cand ii vedeam plansi, epuizati, multi dintre ei raciti cu mucisorii pana-n gura, la ore la care ar fi dormit asa frumos intr-un pat, ei erau trasi dintr-o parte intr-alta cu cate un croissant in mana sau hraniti cu mancare la borcanel (sunt total impotriva acestor produse la copiii mici, personal inca nu am folosit nici unul la copii mei).

Pentru genul de vacanta in care vrei sa alergi si sa vizitezi cat mai multe copiii NU ar trebui carati! Stiu ca multi recomanda ‘sa obisnuiesti’ copilul de mic plimbat de colo colo. Copilul se va obisnui oricum indiferent de varsta la care incepi sa ii iei cu tine. Daca nu ai nici o alta optiune de a lasa copilul cu cineva, amana un an sau doi calatoria, dar nu-l chinui!

Imi veti spune ca exista variante ergonomice si sanatoase de purtat copilul, iar eu va voi spune ca am vazut copii tinuti asa dormind in niste pozitii in care cred ca erau amortiti cu totul, ca sa nu va mai spun ce caldura era, ca abia te suportai pe tine, dar sa fii tinut intr-un sac o zi intreaga.

In 3 ani de zile am plecat o singura data cu Maria in Thassos cand avea 6 luni. Am luat-o din 2 motive: am plecat cu masina si implicit am carat toata casa cu noi (mai ales bucataria cu tot ce a avut nevoie ea) si doi am plecat in vacanta de relaxare nu de vizitat (am vizitat o singura zi si a fost crancena pentru ea, asa ca tot sejurul i-am respectat programul si ne intoarceam la hotel pentru somnurile ei).

Daca am mai fi plecat? Ooo daa! Dar nu am vrut sa o las micuta cu mama, chiar daca era bunica ei si ar fi avut grija. Pur si simplu nu m-a lasat inima! Apoi a venit Alexandru.. Acum i-am lasat impreuna stiind ca fiind amandoi isi vor tine companie unul altuia. Si asa a fost!

Mergeti cu copiii in vacante de plaja si soare, aer curat si somn mult! Restul, faceti-le singuri sau cand cresc copiii! Intre dorul meu si confortul lor, eu aleg confortul lor.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This